Radiosportens Gunnar Brink på pedofilernas sida?

Den mycket erfarne radiosportjournalisten Gunnar Brink läser nyheterna i P1 Morgon. Han avslutar med ett telegram om att en (egentligen tre) coach för ett av USA:s bästa collegelag i amerikansk fotboll, Penn State, nu har häktats misstänkt för sexuella övergrepp och sexuellt utnyttjande av minderåriga. Över 40 pojkar lär vara inblandade, det har pågått sedan 1994.  Övergreppen har varit allmänt kända bland ledare på universitet men tystnats ned.

Brink avslutar telegrammet, och sändningen, med något mycket ovanligt i seriösa nyhetssammanhang. Han gör en personlig reflektion – något som egentligen ö h t inte hör hemma här:

”vad nu detta har med sport att göra”, frågar sig Brink retoriskt.

Det är illa nog att Brink inte förstår att tränare som utnyttjar sina spelare och idrottare har med idrott att göra. Det är som att säga att dödsolyckor i trafiken inte har med bilar att göra. Vad värre är att han har så oerhört dåligt omdöme att han kommunicerar detta i statlig radio.

Stäng omedelbart av Gunnar Brink och låt honom leva en vecka med människor som blivit sexuellt utnyttjade när de var unga.  Så kanske han fattar!

Trailern för kommande am. debattprogram om skandalen


About this entry