Övervärderade

För två, eller var det tre år sedan lade Elfsborg upp 10 miljoner sammanlagt för att köpa hem Martin Ericsson från Bröndby. Han var på omslaget till kvällstidningarnas allsvenska bilagor. Sedan? För mig är Pontus Farnerud en exakt parallell. Miltals från landslaget, några hyfsade år i Danmark och Norge och sedan är de plötsligt världsmittfältare när de kommer hem till västkusten… Det är en groteskt övervärdering. Martin Ericsson är nu utlånad till Häcken. Jag tror Farnerud också är där om ett år, eller i Bois…

Pär Hansson är ingen dålig målvakt men i mitt tycke inte seriens bästa. Och han är på Kvällspostens omslag i år…

Andra som platsar i den här texten är Expressens Mathias Lühr ( 1. IFK, 2. AIK. 3 Elfsborg och Daniel Kristoffersson som har samma tre topplag. lustig är att enbart Johan Orrenius ( som tillskillnad från de tre andra på Expressen verkligen kan fotboll och dessutom skriver bra)  har med ett skånelag som topp två. MFF tvåa. Olsson har MFF som trea.  Jag är fullständigt övertygad om att den här trion reviderat sina tips efter upptaktsträffens utpekande av MFF som favorit. Mer är inte deras fotbollskunskapsmässiga självbild värd.

Av Sportbladets 10 Bibelredaktion har en med AIK på topp tre. En enda.


About this entry