Barças förlust

En 2-0 förlust på bortaplan brukar vara allvarlig. Jag är dock inte orolig över Barças förlust mot Milan. Allvarlig blir den ifall Milan gör mål på Camp Nou. Då måste Barça göra fyra mål. Däremot har jag inga problem med att tro den kan göra tre mål, ja t  o m ganska enkelt.

Får man en rättvis domare, och en spelbra plan, borde det inte vara några problem. Jag förutsätter att det blir så istället för att skrika om mutor, domare och osportsliga arrangörer.

Med det sagt måste jag tillstå att jag under de senaste 20 åren inte sett en så dålig plan på en större sydeuropeisk arena. Och det var inte att den sandig eller att gräset var dålig. När planen var extremt ojämn. Bollen studsade hela tiden. Det hade gått att lösa med en simpel gammaldags hederlig tumling. Men varför tumla en plan när motståndarnas fotboll bygger på kontroll och passningar längs marken.

Jag menar att planen varför dålig för en CL-match och under alla omständigheter alltför dålig för Guiseppe Mezza.

Vid de två första hörnorna stod Milanförsvararna stilla och höll i motståndarna och drog i deras tröjor. Inget hände. Vid tredje hörnan tröttnade Puyol och höll emot. Då blev det Milans frispark.

Målet försigås av att en Milanspelare lyfter händerna för att skydda ansiktet och bollen studsar på armen och ner till målskytten. Det är en mycket märklig tolkning av handsregeln. Jag kan köpa att det är en reflexrörelser men vilka hands är inte reflexrörelser. Och är det en naturlig position för armarna?

Dessutom tog alldeles i inledningen en milanförsvarare med handen vid ett inlägg. Något som ”femtedomaren” självklart borde sett. Strömberg förklarade bort det med att den assisterande domaren redan vinkat och kommentator Anders Bjuhr accepterade den…


About this entry