Fuck off – fallet Jason Collins 2

Kanske var jag inte så tydlig i förra texten, speciellt inte med namnen…

Jag lyssnade till Ring P 1 och där var det en massa äldre människor som på olika sätt gav uttryck för sitt förakt  och hat för homosexuella. Det är lite lustigt. Och hemskt. En kvinna menade att bögarna dominerade media och att det aldrig berättades om sex och kärlek mellan hetrosexuella. De ”mobbades” i dagens svenska mediesamhälle.

Vad jag menade var att 80 procent av människorna i det här landet, inte USA alltså, inte kan ha något emot homosexuella av religiösa eller etiska skäl. Och förutom att en man älskar en annan man så märks inte deras homosexualitet. De är inte sämre, dummare, intelligentare, smartare eller håller på mer fel fotbollslag än hetrosexuella.

Så varför är det en stor nyhet i Sverige att en för 99 procent av svenskarna okänd amerikansk basketspelare kommer ut som bög.  Vem bryr sig? Förutom de störda kristna och störda ickekristna stackas människorna i Ring P1?

Ps Eftersom jag nu skriver om sport, sexualitet och P1 (Radiosportens korta sändningar) dröjer det väl inte länge innan jag åter har en rasande Gunnar Brink i kommentatorsfältet… 🙂 Vem vet, han kanske kommer ut som nykristen….

 


About this entry