Sportnytt och självbilden

Ser ett Sportnytt – programmet jag betalar för men nästan aldrig ser. Nu kollar jag på SVT Play ( en fantastiskt site som jag älskar högt – fast kanske inte just för sportnyheterna…). Ser programmet från i tisdags, den 11:e , och överraskas av att det inte handlar enbart om Tour de Ski och andra SVT:s idrotter som de sänder och Vattenkraft sponsrar.

Imponeras av att man uttalar Zeijco Obradovic namn helt korrekt ( jag gör inte det själv)  men titulerar honom sedan tränare, inte coach. Men jag är glad att man uppmärksammat svensk basket.

Det var kvällen för matchen mot Färöarna och på SVT.se utlovas en rad intervjuer, ”gjorda av Jane Björk”.

Jag har aldrig imponerats av Jane Björk – inte hennes fotbollskunnande, inte hennes intervjuer. Det enda anmärkningsvärda jag minns är när hon på en fullsatt presskonferens med Argentinas förbundskapten i Sydafrika-VM frågade honom ifall han minns att hon gjorde en intervju med henne i Rom 1990. Och att hon sedan insisterade på att återberätta den – medan världspressen, och Maradona, inte visste om de skulle skratta eller gråta.

Det är min bild av Sportnytts fantomintervjuare – finns det klipp och annat som motsäger min bild så tar jag gärna emot tips på det. Annars framstår hon som kvinnan bakom en av de mest pinsamma ögonblicken i svensk sportjournalistik – och det vill inte säga lite!


About this entry