Den fantastiska sportjournalistiken 1,5

Till skillnad från Johan Wall tror jag inte att FCK:s ( högst eventuella) fiasko är en öppning för MFF och HIF. Jag tror tvärtom att FCK:s framgångar inte är negativa för HIF och MFF utan istället gör klimatet  vid Sundet än mer fotbollsfebrigt. Och det behövs. Ju mer feber desto mer pengar i dansk och gammal ”östdansk” fotboll. Konkurrensen är den starkaste drivkraften.

Dessutom är det nästan inga spelare som tar det lilla, småfega steget ut på kontinenten över FCK – såvida inte FCK spelar i CL. Och spelar svenska klubbar i CL så är de absolut lika stora konkurrenter till MFF och HIF:s spelare. Se bara på Elfsborgs värvningar av konkurrenternas spelare inför CL-kvalet som Bangurra och Söderberg. Och köp av återvändare som ”Svensson, Jönsson, Nilsson, Elm….

Dessutom tror jag inte att FCK gör fiasko ens i danska ligan nu med Ståle Solbakken tillbaka som tränare.


About this entry