Det är kläderna som gör mannen…

Bild: Pelle Blohm

Bild: Pelle Blohm

En vän till mig gjorde en intervju med förbundskapten Hamrén inför nästa veckas matcher. Och fick en bild. Pelle klär sig som den irländare han är. Jag känner nog inga etniska svenskar som är mer irländare än Pelle. Han klär sig dessutom snyggt. Han har dessutom en irländsk jättehund och en vacker blond kvinna och gillar litteratur och hurling. Allt detta kan jag läsa in i Pelles val av kläder även om Mollys hundhår kan vara svåra att upptäcka.

Men mannen till vänster – vad vill han säga med sin klädsel?

Erik Hamrén är förbundskapten – på bilden borde han haft bylsigt träningsställ från 70-talet på sig. Istället ser han ut som en lönnfet wanna-be SJ-konduktör från en 1990-talsfilm. JAg har allvarligt talat svårt att överblicka konsekvenserna men låt mig försöka.

Jag köper blått för Hamren kan inte se ut som en kyckling i helgula kläder. Men varför tjänstemannablått? Och varför ett snitt som gör att det ser ut som polyester? Det är säkert dyrt – likfan ser det ut som polyester.

Sedan detta med väst. För mig är det alldeles för mycket Göran Persson över det – en uppkomling som vill stoltsera med sin position, en godsägare, en patron och ledare med makt. Väst är en härskarsymbol! När den dessutom är så trång att den ser ut att spricka ifall Pelle drar den där  irländsk skrönan om en vackra rödhårig kvinna och den blinde fotbollstränaren på puben…

Hamrén ser inte fit ut, han ser lönnfet ut. Det är OK, speciellt i hans ålder bara man inte försöker dölja det. Med en alltför liten konduktörsväst!

Nu visslar någon, stäng dörrarna, matchen kan börja….


About this entry