”Lägg till en timma”

Såg ett grovt underhållande derby mellan Everton och Liverpool. Före matchen sa Glenn Strömberg att det är två lag som vill anfalla och ha boll. Anledningen var att båda managerna tränat Swansea. När jag sett Pool i år har de inte sett som ett lag som velat ha bollen, borta mot Arsenal låg väl deras bollinnehav på 30 procent, och då räknar jag med inkasten…

Pool tog ledningen på en fast situation. Efter 20 minuter stod det 2-1 till Pool efter två fasta till. Henrik Strömberg sa då att det var två lag som var bra på fasta och att tränarna förmodligen predikat försiktighet vid fasta.

Matchen slutade 3-3 och alla målen kom på fasta, tror jag. Ibland var försvaret pinsamt dåligt, vid fasta. Och Liverpools bollinnehav i första låg väl på 35 procent.

Sedan satte andra igång och då ville båda lagen avgöra. Everton vände till 3-2 och hade TVÅ 4-2 möjligheter som slarvades bort. Pool kvitterade, hade bud på  såväl 4-3 och 5-3 och egentligen borde matchen ha slutat 6-6. Minst. Om det inte vore för två bra målvakter.  Mignolet växer – inte så mycket för alla skotten på hans fötter i marken utan för frilägesräddningarna när ”Luckilu” var ute.

Uppskattade mycket 2 x Strömberg på plats. Och Viasat Fotboll blev ännu bättre med Niva och Ola i studion när de diskuterade det som Glenn Strömberg inte reagerade tillräckligt på – Miralles karriärsändande tackling på Luis Suarez. Miralles gick med fullkraft och sulan långt efter att Suares spelat ifrån sig bollen och träffar rakt över knäet. Fullkomligt medvetet. Hade Suarea inte haft benet lyfta utan fast i gräset hade hans karriär troligtvis varit över för hela jävla knäet hade gått – som dt gjorde när Keane invalidiserade Håland.

Domaren fick flera minuter på sig att ta in åsikter, han stod perfekt placerad och han är känd för att ge många röda. Och så halade han fram det gula….

Det var så självklart rött att domaren Phil Dowes istället borde bli avstängd. Låång avstäning.

I halvtid i studion ger man all bakgrund och det är väldigt bra gjort. Som att Suarez gav Miralles en smäll i senaste Goodisonderbyt så att Miralles tvingades gå ut. Det var m a o en hämnd.

Dessutom tar man fram bilder från ett två år gammal derby där Suarez lurar domaren att visa ut en Evertonspelare. Ola Andersson tror att just det bidrog till domarens bedömning. Jag tror Ola har rätt  -det är väldigt intressant. Egentligen värt en längre text – hur väl förberedda. pålästa/påtittade borde domare vara?

Och rubriken, jo en spontan Glenn Strömberg uttrycker sin hänryckning över matchens underhållningsnivå!

Tack Viasat Fotboll – klass!

Ps Sturridge målgest var nog den dummaste och fulaste jag sett på länge. Liknar en full och fult grimscherande  fågel som försöker flyga…


About this entry