”Don’t shoot me, I’m only the pianoplayer”

Vi som hade en skärm att titta på under Chelsea-Arsenal hade inga problem med att både se straffen och att det var Chamberlain som räddade.  Jag förstår att för de som uppenbarligen inte hade det – som Viasats utsatta , alla domarna, e t c  – hade svårare för att se vad som hände och framförallt vem som gjorde vad. Viasatexperternas slutsats att Gibbs fick rött direkt för att han sagt något var väl även det en desperat chansning i brist på en skärm där man kunde se vad som hände. För om Gibbs fick rött direkt för snack, vad fick då han på linjen som räddade?

Vi som tittade på skärmen såg att domaren med frågande min sa något till Chamberlin varefter han använde ett oskyldigt kroppsspråk och pekade bort så från den kameravinkeln måste vara utanför straffområdet – d v s med andra ord hävdade han förmodligen att han absolut inte var där , vid vänsterstolpen utan långt från bollen och helt oskyldig.

Varvid den vite domaren går på den andre mörke spelaren, och vänsterbacken, Gibbs.

Nu skyller nästan alla på domaren, som bad om ursäkt. Sportbladet belyser det här i två texter där de bland annat konstaterar att Wengér INTE hävdade att det var domaren fel att de förlorade,  men inte lyckas skriva ut resultat (jag, liksom många andra släppte matchen ett par minuter efter tre noll).

Varför skyller ingen på Chamberlin? Har inte hans lögner någon vikt? Är det ok att spelarna är oärliga och bedrägliga? Om jag minns rätt finns det hos FA en regel som handlar om att framställer fotbollen i dålig dager/disrespect. Den regeln borde rendera Chamberlin ett par matchers avstängning, liksom FA själva för vägran att se rättvisan som viktigare än domarnas arbetsmiljö. Tyvärr är det domarna som tvingas ta all skit som är konsekvensen av FA och FIFA:s konservatism.

Håller med Mourinho om att fjärdedomarna självklart ska ha en skärm vid sidan om. Fotbollen är traditionell bortom det korkades gräns vad gäller oviljan att använda moderna grepp för att få rättvisa matcher.

PS Ett tips till Viasatexperterna, kolla Viasatplay där i boxen, skitbra!


About this entry