Pep talk

image”Jag hade totalt fel och känner mig nu som en stor skit. Det är det värsta misstag jag gjort under hela min karriär som tränare. Hela säsongen har jag vägrat att spela 4-2-4 och så i en av de sista matcherna och definitivt den viktigaste så…”

Matchen var Bayern – Madrid 0-4 och orden är Pep Guardiolas. De är smått sensationella eftersom Pep aldrig gett någon mer omfattande intervju om sig själv och sin karriär. Till exempel har han alltid avstått ifrån att kommentera Zlatans rubriklystna förolämpningar av honom. Varför han berättar det nu är för att på torsdag publiceras den första boken där andra har fått en djupare inblick i vem Pep är: ”Herr Pep”(förlaget Córner). Den katalanske journalisten Martí Perarnau fått följa Pep under hans första år i Bayern, fick intervju spelare och ledarna runt omkring. El Pais publicerade i går en text om boken och ett utdrag, kapitel 55 av 62 av översättningen från katalanska.

Bör tilläggas att Pep tidigare skrivit en dialogbok på spanska med vännen David Trueba, tillika författare och filmregissör och en lika sympatisk man som Pep själv. Hittar inte titeln just nu, den nämns ingenstans, men är faktiskt säker på det finns. Eller fanns…


About this entry