Bästa laget, sämsta domarna

Två veckor sedan jag förutspådde att MFF i praktiken skulle vinna allsvenskan på Nya Parken. Och det gjorde de. En imponerande kämpainsats mot ett Norrköping som inte lyfter längre. De har förlorat alltför många bra spelare och en del av de rutinerade börjar bli lite väl rutinerade, som Daniel Sjölund.

 

MFF kommer inte säkra guldet på Swedbanks – jag tror de får vara nöjda med en poäng på lördag hemma mot Östersund. Förutsatt att inte Graham Potter fortsätter experimentera med reservmålvakter. Hampus Nilsson var inte så lyckad på AIK:s andra mål. Men ÖFK är inte värsta motståndaren, MFF:s värsta motståndare är MFF. Det är nu som Allan Kuhn visar vilken duktig psykolog han är och får spelarna att gå för fullt och enkelt vinna de matcher som ska vinnas. Östersund har spelet jämnt eller t o m varit överlägsna både på Friends  och Ullevi och ändå förlorat. Det är Gefles sista chans, Falkenbergs sista hemmamatch…  …kommer aldrig glömma hur Örebro för fem år sedan gjorde en heroiskt match på Swedbanks när de inte hade något att spela för.

 

HIF borde fått med sig en poäng mot Elfsborg men startar man med anfallare så som Henrik Larssons favorit Linus Hallenius får man skylla sig själv att man inte gjort mål på över 270 minuter. Hallenius fick en målvaktsretur framför fötterna men tvekade och tyckte att en lagkamrat längre ifrån bollen skulle ta den. HIF 2016 i ett nötskal.

 

HIF-klacken, imponerande stor, skanderade ”avgå Henke” efter matchen men är det nån gång som Henrik Larsson inte ska avgå så är det nu. Jag tyckte ju inte ens att han skulle ha jobbet från början men att sparka honom nu hade varit fullkomligt korkat.  Så skrikandet faller tillbaka på de som skrek. Det säger rätt mycket om deras fotbollsförståelse att skrika det. Liksom de som verkade avkräva en syndernas förlåtelse av Peter Larsson och de andra spelarna som gått fram till klacken efter matchen.

 

Ändå fick HIF hjälp av domare Bojan Pandzic. Han har varit sämst i serien i ett par år tid nu och utvisningen av Adam Lundqvist skvallrar om så pass dålig speluppfattning att han inte ens borde få döma Superettan. För att balansera feldomsluten så stal han en hörna på tilläggstid från HIF.

 

Kasper Sjöberg gåva till Häcken genom att blåsa en felaktig straff var inte heller den så bra. Det avgjorde resultatet –det gjorde det lyckligtvis inte i Borås.

 

Blir intressant att se vilken inställning IFK Göteborg har i morgon. Fel inställning och Gefle hamnar blott tre poäng efter HIF. Rätt inställning och HIF är klara för kval.  Om man nu ska försöka se något positivt med HIF-ögonen den här helgen.

 


About this entry