Huvudskador, impotens och infertilitet

Gillar: Hur MFF försvarade mot Viktor Elm  vid defensiva hörnor. Brorsson man-man och Lasse Nielsen tre meter framför tar två steg och nickar bort alla hörnor. Så länge Nielsen var kvar. Varför Kalmar envisades att sätta alla på Viktor Elm och inte såg till att brorsan David då fick lägena vet jag inte. Det är väl kanske en av förklaringarna till att Kalmar inte gör mål, Peter Swärdhs lag gör sällan mycket mål men Kalmars impotens är nästan underhållande.

 

Ledsen: Över alla otäcka huvudskador. Lasse Nielsen hade väl något liknande för några omgångar sedan då han kommenterade det med att den hjärnskakningen borde ha fått honom att gå ut men att han inte gjorde det. Två hjärnskakningar inom någa veckor borde resultera i ett långt, långt uppehåll.

 

Douglas Bergqvist i Östersund fick en i högsta grad medveten armbåge i huvudet av Kamera i Häcken i cupen och var borta tre veckor. Nu ny hjärnskakning och troligtvis nytt, ännu längre uppehåll. Är det inte dags att vi plockar bort armbågarna i huvudhöjd i svensk fotboll? Även de som Yotun skickar ut som eftersläng?

 

WOW: Bra att Eikrem fick chansen att visa varför han inte hör hemma i en startelva, om ens i truppen. Han som alla envisas med att referera till som seriens passningskung,  Han har en , en säger en duktig passningsfot (har någon sett honom använda vänstern?) men framförallt räcker inte med att slå bra passningar, ibland består fotboll faktiskt av mer än så.

 

WOW: Hur kan man vara så positionellt infertila som MFF i första halvlek? Berger och Cibicki låg ensamma  längst fram och jobbade med bollar  mot sex, sju försvarare. Rakip tog löpningar i djupled mellan övriga mittfältare halvjoggade omkring och tittade på 30 meter bakom.  Det var rätt hemskt att se och närmast obehagligt att så lite gjordes för att förändra deras beteendemönster. I andra, efter halvtid, såg et bättre ut och chanser skapades men det är illa att MFF inte lyckas förändra mönster och taktik under en halvlek. Eller är det för att Eikrem är så svårcoachad? Att han gör sin sak oavsett vad och att hans fiktiva, individuella titlar har gett honom hybris?

 

Gilla: Franz Brorsson hade en bra match, det bör uppmärksammas när det händer.

 

WOW: Har hypen kring Cibicki bedarrats lite nu när han varit nästan osynlig två matcher i rad? Borde han inte petas?

Roligt: Viktor Elm sa både i pausen och efter fulltid att man inte var nöjda med resultatet. Det är bra att signalera höga ambitioner utåt modet fungerar. Jag garanterar att Viktor och hela övriga Östra Småland jublade över 0-0. Själv hade jag tippat 0-1 och tycker jag borde få något slags tröstpris för att jag såg de båda lagens begränsningar, deras svårigheter att föda mål.

 


About this entry