Sverige favoriter

En vecka till lottningen och jag är övertygad om att Sverige går vidare till VM.

Drömmen är förstås Danmark men även de danska fotbollsmänniskor jag pratade med i går utanför Parken tyckte att Sverige är bästa lottningen. Förmodligen sa de så bara för att reta mig. Deras argument var inte övertygande, deras kunskaper ännu sämre. Vi var i alla fall överens om att Nicklas Bendtners medverkan alltid är obegriplig.

Besökte också den lilla division 5-klubben som fostrat tre av danskarnas bästa  och mest lovande spelare – sensationellt, som en dansk fotbolls motsvarighet till Modo och Örnsköldsvik runt millenieskiftet.

Kan dock inte se Sverige förlora mot Danmark över två matcher. Tycker också att Sverige är favoriter i ett dubbelmöte mot Italien  även om de är ganska namnkunniga och meriterade.

Kroatien är värre, deras form av fotboll och deras fotbollsattityd passar Sverige sämre. Plus att vi får bara en halv hemmamatch. Schweiz är värst tror jag eftersom de har ett bra lag och är i en bra fas i utvecklingen.

Jag har en känsla av att ”lottningen” för playoff blir Danmark-Sverige för att de som bestämmer gärna vill ha med Schweiz ( UEFA:s granne) och Italien (i samma ”hood”) i EM och ännu ett nordiskt land.

Överraskad över att USA förlorade till Trinidad / Tobago och därmed missar första VM-turneringen sedan Mexiko 1986.  Fotbollen verkar ha etablerat sig så väl i USA på både herr- och damsidan men endast tjejerna verkar ha rätt attityd. Kanske har det med vilka tränare man väljer. Kan tänka mig att amerikansk herrfotboll skulle behöva fler nytänkande unga europeiska tränare, inte gamla tillhörande den 1900-talskola som även präglar Aage Hareides Danmark.


About this entry