Hopp, drömmar, glädje och godis

Vi lever i en slags beroendeställning till alla de här små, nästan proletära ungdomsföreningarna. Kanske kan man skänka en liten slant för att hjälpa barnen?

”De kroatiska silvermedaljörerna gjorde det, Mbappé gjorde det. Både Messi och Cristiano Ronaldo tillhör topp-tio-listan vad gäller att varje år skänka miljontals kronor till välgörande ändamål, ofta till projekt inkluderande barn, integration, lite hopp och stora drömmar.

Det finns rika fotbollsklubbar och de som är så fattiga att de inget annat har än sina klubbdräkter, några bollar och en påse godis. Och som dessutom nu blir bestulna på dessa.

Jag har bjudit in dig för att du liksom jag har varit eller är ”beroende” av att det finns små fotbollsspelare världen över som en gång växer upp och blir stjärnor. Eller bara bara lite bättre grannar och samhällsmedborgare…”

Den här texten skickade jag till mina fb-vänner som på olika sätt liksom jag är beroende av fotboll: journalister, domare, supportrar, spelare med flera…

 

”Lördagen den 23. juni 2018 blev det åter en paus på finance ivf05 i toveshøj i brabrand. För bara tre månader sedan stal tjuvarna under en annan paus bland andra spillertøj och en massa nya fotbollar. Och det är bara den för tjejerna och pojkar som spelar på klubben att pengarna som samlas in är att användas till. Dessutom är det nödvändigt att köpa nya bollar för finansiering.
Ivf05 förlorade också mycket godis, playstation, platt skärm och annat för tjuvarna. Ivf05 spelar en viktig roll när det gäller att ge barn och ungdomar i området möjligheter till både idrotts-och sociala förbindelser. Men på lördag stal tjuvar godiset som köptes i så klubbens medlemmar kunde ha kul med det inför fotbolls-vm i fotboll. Och det är långt från första gången. Det är därför som den nu är i desperat brist på pengar för spillerdragter och fotbollar.

Ivf05 grundades av lokala fäder i toveshøj under en våg av ballad 2005. sedan har varit närvarande i området runt tovshøjskolen i århus väst på natten. Klubbens ledning blandar medvetet etniska ungdomar med olika bakgrund och insisterar på att flickor också ska få spela fotboll. Något bland andra radikala liberala s ledare, morten östergaard ville höra om när han besökte utsatta områden i vår.. ivf05s u13-tjejer fick precis en fin 2. plats i dbu jylland finalestævne.
Stöd den riktiga frivilliga och hjälp pojkarna och tjejerna från ivf få till det de älskar.. spelar fotboll.”


About this entry