Allsvenskans mest osympatiske?

Romario fick fem billiga frisparkar i första halvlek. Han ville ha minst två till då han trillade omkull vid vad som kan ha varit beröring.

 

Att domare Eriksson då går på Romarios teatraliska filmning i början av andra halvlek är rätt anmärkningsvärd. Att över huvud taget ge Romario nånting är nio gånger av tio fel domslut. Romario är utan tvekan en av allsvenskans mest osympatiska spelare.

 

Blåvitt har inte fått några straffar emot sig – förutom de tre senaste matcherna: FYRA stycken och den här var ju tokfel. Straffens placering var OK men är det nån gång som man kan tycka att målvakten ska rädda är det kanske när Erik Dahlin var så säker och gick så tidigt men ändå inte nådde den. Ganska anmärkningsvärt men det stärker mig i min övertygelse att Dahlin liksom brorsan inte är så snabba i sina sidledsförflyttningar och att vighet kanske är något de ska träna mer?

 

Dahlin borde nog ha stoppat 2-1 ifall han var mer vig. Och så skadade han sig när han skulle ta en frispark/inspark.

 

Kalmar glömde markera ett par minuter senare på hörna. Eller zonar de helt och hållet. Väldigt märkligt av tränare Rydström i så fall.

 

Blåvitt är tyvärr inte bättre än så här. Kommer inte åka ur men kommer heller inte avancera nämnvärt i tabellen. Bäst i blåvitt var publiken, 7-800 supportrar i Kalmar är imponerande.

 

Kalmar med Rasmus Elm som startar har ett bra, konstruktivt  mittfält med honom, Romario, Herman Hellberg och Tobias Eriksson. Men Papa Diouf borde gjort två eller tre mål. Där är problemet för de rödvita – de gör alldeles för få mål men sjua, åtta är en realistisk slutplacering.

 

 


About this entry