Drömlottning för MFF – fem starka skäl

IMG_4946

Dålig grannsämja. Det ligger redan en kyrkogård utanför Stamford Bridge. Där är trångt men det finns alltid plats för en misslyckad säsong av grannen i Europaleague.

1. Alla lag ville ha Malmö som motståndare i Europa Leagues 1/32-dels final. Ju bättre lag, ju rikare och stoltare klubb desto mer kommer de att underskatta Malmö. Hade däremot MFF fått ett lag som bara var lite bättre på pappret hade man fått svårare att gå vidare.

2. Chelsea har gjort bra resultat mot de andra toppklubbarna i EPL för att de spelat väldigt defensivt. De är grymt bra på att ställa om och utnyttja de enorma ytorna på motståndarnas planhalva. Däremot har de svårare med att föra matcher. De gånger jag sett dem i år har de varit väldigt mediokra med boll men väldigt duktiga på att försvara lågt och ställa om. Mot MFF räknar de utan tvekan med att föra matcherna… …då kan MFF ställa om mot den ganska stabbiga och långsamma backlinjen.

3. Såg Chelsea pressas högt av Man City i första halvlek för en vecka sedan. De var riktigt dåliga på att spela sig ur pressen, (även om analyshaveristen Pontus Kåmark tyckte något annat). De tappade bollen på egen planhalva säkert sju, åtta gånger men Man City saknade för dagen effektiva målgörare. Vågar MFF nån gång då och då pressa högt kommer det att betala sig bra.

4. Kepa, den nye målvakten från Athletic Club är inte bra. Det är nästan så att Johan Dahlin är bättre men Kepa är förstås mer smidig. Men det är absolut ingen målvakt att luta sig emot. Kepa är Chelseas svagaste kort och det ska MFF utnyttja vid hörnor – precis som man gjorde mot Beskitas och den före detta Pool-keepern Karius.

5. Chelsea är helt enkelt inte ett bra lag i år. De har en del hyfsade resultat men det har varit ganska tursamt. Min granne och Chelsea-fanatiker (även om han inte längre reser på alla bortamatcher) menar att årets upplag är den sämsta sedan Mourinho styrde och söndrade för några år sedan. Jag tycker det var den bästa lottningen MFF kunde få!


About this entry