Haris Radetinac heder

Det är inte första gången Haris Radetinac tillfogar en motståndare en allvarlig skada. Jag har följt honom sedan jag bevakade Mjällby för TT:s räkning 10 år sedan och vårdslöshet är något som kantar karriären. Han går sällan in renhårigt i en närkamp och han älskar att falla lätt. Haris Radetinac är en duktig fotbollsspelare men även en av seriens grövsta fuskare.

När han säger att det inte var meningen att skada Arnor Traustasson så är det naturligtvis sant men resten av vad han säger är lögn. Haris säger att han bara ville springa med bollen. Det är inte sant. Hans mål var att skaffa sig en frispark, alternativt täcka bollen eftersom hans löpsteg inte är rakt fram mot bollen. Han tänker sätta ned vänsterbenet mer brett, men når aldrig gräset…

Han kastar sig in med intentionen att vänsterbenet ska skydda bollen och därigenom ska Taustasson antingen springa på benet och Haris får frispark. Eller inte komma åt bollen. Ute på plan är det en väldigt vanlig sak men då är man klart först på bollen – den här gången är Haris så sen att han kastar sig in med vänsterbenet. När man utsatt en annan spelare för en karriärhotande skada borde ödmjukhet och ärlighet vara självklart. Det är det uppenbarligen inte för Haris Radetinac…

Den här texten innehöll ursprungligen en del som byggde på ett Rosenbergscitat i SDS där han säger att det hördes en smäll av ben som knäcks. Eftersom inga ben knäcktes blir mitt resonemang obegripligt. Ber om ursäkt för att ha litat på citatet och är samtidigt glad att skadan inte var var fullt så allvarlig.


About this entry