Analys: Anders Lindegaard

Har skrivit nio texter om Lindegaard, den nye HIF-keepern. Är tacksam för att HIF äntligen värvar vad troligtvis fortfarande är en riktigt bra målvakt. Kalle Joelsson har verkligen gett allt, gjort sitt bästa och nu önskar jag honom en god rehab-höst. Senaste texten om Anders var 24 september 2012 då Sir Alex Ferguson ansåg att det var hugget som stucket mellan Lindegaard och en unga spanjor som Fergi petat till förmån för dansken. Jag skrev iden här artikeln, liksom de tidigare, att Lindegaard inte var i samma klass som spanjoren – trots vad Man Unted och den världsberömde tränaren trodde. Nu var det inte enbart Fergi som gillade Lindegaard, svenska fotbollsexperter haussade honom eftersom Fergi haussade honom. Det hela var verkligt pinsamt, tyckte jag då, och ett bra exempel på räddhågsen, okunnig svensk fotbollsjournalistik.

Nu ser jag fram emot att äntligen få skriva hyllningsartiklar till dansken (Från Fyn) även om han förmodligen inte är exakt samma målvakt som han var för sju år sedan i Manchester United. Han är 34 bänkår nu, förmodligen inte smidigare än han var i EPL och spelade sin senaste ligamatch den 17 september 2016 för Preston NE i The Championship. De fick stryk 5-0. Mot Brentford. Sedan dess har han suttit på bänken för Burnely. Han stod i deras två första Europa Leaguematcher mot Aberdeen för exakt ett år sedan. Släppte in ett mål i var match. Bristen på matcher kan påverka honom lite initialt men hans rutin ska vara nog för att lyfta HIF. Med eller utan fotparader.


About this entry