Radetinac, Randrup, och allsvenskans bäste målvakt just nu

Peter Abrahamsson straffräddning, och en annan verkligt svår räddning i slutskedet. Han var av fyra som räddade tre poäng åt Häcken – allsvenskan bäste målvakt just nu!

Det är inte Lloyd Saxton. I förra matchen släppte Sundsvallsmålvakten in en frispark efter att ställt sig bakom muren och lämnat ett hörn vidöppet – och där gjordes förstås målet. Borde även tagit målet mot Häcken i går men han är skymd. Jeremejeff står ett par två, tre meter framför honom och minst lika mycket offside.

Deltar han i spelet?

Ja, eftersom han från offsideposition skymmer målvakten. Men sånt förstår inte svenska domare tyvärr som därmed bidrog till tre nya Häckenpoäng tillsammans med Jeremejeff och målskytten. Kom tillbaka Tommy Naurin!

Jag förstår inte heller de svenska domare som tycker att Haris Radetinac ”nära-karriärförstörande” stämpling är OK men varnar Helsingborgs Randrup när han kastar sig in med bredsidan /vristen i på en 50/50-boll. Rakt framifrån. Är det automatiskt farligt spel ifall du inte står upp så måste logiskt sett ALLA glidtacklingar bli gult kort, eller rött. Även om du träffar bollen först.

En annan målvakt med försäljningsrykten snurrande omkring sig är Oscar Jansson – han var också mycket duktig i går. 4-0 hade kunnat var 4-4 med en annan ÖSK-målvakt.

Lindegaard? Blandade och gav. Fantastisk med fötterna. Och stor auktoritet i luften men fattas bara annat efter 8 år i England. Fel position vid 2-0-målet och han har fortfarande inte lärt sig att använda underkroppen vid närskott utan försöker ”kollapsa” på avslut han inte ens är i närheten av att hinna ned på.


About this entry