Jag, en fantasyfreak!

Det är jag – han som älskar Fantasy (misstolka mig inte nu)! Började spela med The Guardian 1990. Försökte få Kvällsposten att köpa idén några år senare men fick blank nej. Hade med det som en av de nya idéerna för Bonniers veckomagasin för sport som jag var med och skissade på 1995. Blev inget magasin och Sportbladet gjorde succé med konceptet runt Millenieskiftet. Själv har jag spelat NBA-fantasy med ungefär samma motståndare i Swedish Crossover sedan 1998. Men allsvensk fotboll?

Tyckte länge det var alltför simpelt och ytligt. Köpa de som gör många mål! För mig är ju fotboll allt annat än mål. Jämför med NBA och 40-50 matcher per vecka och åtta olika kategorier som du måste maximera – varje morgon! Varav enbart en är hur många poäng dina spelare gör. Men det är rätt kul även med en lite simplare allsvensk fantasy. Förra säsongen missade jag slutspel eftersom jag inte lärde mig de smått löjliga reglerna förrän i september – och då var det liksom alltför sent. Nu är jag på – från Premiären. Så här ser mitt lag ut i dag:

Här finns en del utfyllnad som förhoppningsvis kommer ersättas. Som Calisir. Några andra svaga kort i backlinjen men annars tar jag ett grymt starkt, offensivt lag, på 8-9 positioner. Plus två av seriens bästa målvakters lag som borde hålla nollan ofta.


About this entry