Perfekt med Pelle i Heat och Bobi i Pistons

Vanligtvis får inte killar i andra rundan mer än ett år på sig att visa sin potential – om ens det. Många försvinner innan NBA börjar i slutet av oktober. Därför så glädjande att de två svenskarna hamnade i klubbar som har verkligt behov av dem och där de kommer få speltid direkt. 

Detroit Pistons var sämst i NBA förra året. Många unga, eller före detta talanger som dels inte utvecklats, dels ofta är skadade. Så har det varit 5, 6 säsonger så därför är Trajdon Langdon ny som chef/GM. Han har ett förflutet som långhårig collegestjärna och många år i Europa. Han kommer förmodligen göra en närmast total makeover och städa undan en del av de namn som står i vägen för Bobi Klintman som trea eller fyra efter Ron Holland II – en 18-årig på samma position som Langdon tog som nr fem i draften. En stor chansning men också spännande att vara den som får chansen när Ron H inte lyckas alla dagar. Vilket naturligtvis en 18-åring inte gör. Ausar Thompson är etta som sf/pf, en 29-årig italienare tradad från Jazz är där också men sedan slåss Ron och Bobi om speltiden på de två platserna. 

Pelle Larsson gick som 44:a och hamnade i Miami Heat. I egenskap av osjälvisk guard som skjuter bra men sällan passar perfekt för Heat. De har Terry Rozier som pg och Taylor Hierro som sg men därefter är det tunt av folk som i första hand inte skjuter treor. I slutet av säsongen använde de t o m pf Caleb Martin för att ta upp bollen och sätta spel.  Delon Wright är 32, Patty Mills blir 36, Josh Richardson är mer sg än pg. Tror Pelle Larsson kan få spela de 15 min Delon Wright hade när han väl blir varm i kläderna.  

PS Nu har jag inte varit verksam i Malbas sedan Bobi Klintman började där för cirka 15 år sedan men det hindrar inte att jag känner djupt glädje över att de fostrat en så stor basketspelare och medmänniska som Bobi Klintman. Stort för Malbas, bra för Malmö och härligt för svensk basket att två killar får chansen i NBA. 

Ps Glömde Jaime Jaquez Jr i Miami Heat. Han är en 23-årig, ca 2 meter lång guard Heat plockade som 18:e förra året och som hamnade i All-Rookie femman. När han skadades i PO fick Wright starta.


About this entry