Årets bästa?

Här är alla nomineringar:

Årets målvakt, damer: Kristin Hammarström, Örebro, Thora Helgadottir, Malmö, Hedvig Lindahl, Göteborg, Sofia Lundgren, Linköping.

Kommentar: Bäst, eller näst bäst, i Sverige är Stephanie Labbé som stod i Piteå i Div. 1 Norra under 2010. Av de nominerade är Helgadottir i särklass. Att Hedvig är med känns lika märkligt som Hyséns existens och Pias frånvaro här.

Herrar: Johan Dahlin, Malmö, Pär Hansson, Helsingborg, Andreas Isaksson, PSV Eindhoven, Johan Wiland, FC Köpenhamn.

Kommentar:Både Nordfelt och Noring har varit bättre än Hansson i år. Isaksson är fortfarande bäst men det vore roligt om Wiland utvecklas tack vare CL – han var i Isakssonklass mot Barça.

Årets back, damer: Linda Forsberg, Malmö, Faith Ikidi, Linköping, Charlotte Rohlin, Linköping, Annica Svensson, Hammarby.

Kommentar: Linda är ingen back och dessutom är hon ett rehab-case så Linda får absolut rösten. En av mina första bloggtexter handlade just om Lindas knä!

Herrar: Daniel Andersson, Malmö, Joel Ekstrand, Helsingborg, Daniel Majstorovic, Celtic, Olof Mellberg, Olympiakos.

Kommentar: Majsan med DA som gardering. En bra insats i OF i morgon kan säkra Majsan titeln.

Årets mittfältare, damer: Nilla Fischer, Malmö, Frida Nordin, do, Caroline Seger, Philadelphia, Therese Sjögran, Malmö.

Kommentar: Frida är enbart komplement jämnt mellan de tre andra.

Herrar: Wilton Figueiredo, Malmö, Kim Källström, Lyon, Anders Svensson, Elfsborg, Pontus Wernbloom, AZ Alkmaar.

Kommentar: De västsvenska intressena ( de som fick in Hysén) har stor makt. Vänsterbacken har väl inte haft en lysande säsong. Wilton är inte enbart utlänning, han är även malmöit men eftersom galan är i Malmö så röstar jag på Wilton. Han var dock mycket bättre i våras än vad han varit i höst.

Årets forward, damer: Linnea Liljegärd, Göteborg, Manon Melis, Malmö, Lotta Schelin, Lyon, Kirsten van de Ven, Tyresö.

Kommentar: Vet ej! Har inte sett Lotta mer än i landskamper och det är inte rättvist. Manon är för mig bara LdB.s nästa bästa forward, om ens det.

Herrar: Alexander Gerndt, Helsingborg, Tobias Hysén, IFK Göteborg, Zlatan Ibrahimovic, Milan, Ola Toivonen, PSV Eindhoven.

Kommentar: Ingen är ju bättre än Zlatan. Annars hundraoddsaren. Gerndt ännu alltför ojämn.

Årets genombrott, damer: Antonia Göransson, Hamburg, Tilda Heimersson, Linköping, Amanda Ilestedt, Malmö, Sofia Jakobsson, Umeå.

Kommentar: Göransson är väl självskriven?

Årets nykomling, herrar: John Guidetti, Manchester C, Erik Israelsson, Kalmar, Johan Larsson, Elfsborg, Ivo Pekalski, Malmö.

Kommentar: Ivo, med stor marginal men det är inte omöjligt att Guidetti får priset eftersom 08 måste få något!

Årets spelare, damallsvenskan: Nilla Fischer, Malmö, Manon Melis, do, Charlotte Rohlin, Linköping, Therese Sjögran, Malmö.

Kommentar: Sjögran, har ett större och bredare register än de andra och Manon… …,man måste kunna något mer än att springa snabbt för att vara bästa fotbollspelerska!

Årets spelare, allsvenskan: Daniel Andersson, Malmö, Wilton Figueiredo, do, Alexander Gerndt, Helsingborg, Anders Svensson, Elfsborg.

Kommentar: Den av Wilton och DA som  som inte vinner här kompenseras med med pris för position.

Årets tränare, damlag: Tino Katsoulakis, Tyresö, Torbjörn Nilsson, Göteborg, Hans Prytz, Jitex, Martin Sjögren, Malmö.

Kommentar: Torbjörn har ju gjort sig omöjlig i svensk damfotboll genom att säga som det är. Precis som Pia Sundhage sa. Med Pia är USA obesegrade i typ 50 raka matcher. Tycker det smäller aningen högre än att promenera hem ett  allsvenskt guld med seriens i brutal särklass bästa material.

Herrlag: Sixten Boström, Örebro, Conny Karlsson, Helsingborg, Roland Nilsson, Malmö, Peter Swärdh, Mjällby.

Kommentar: Den tränare som vinner allsvenskan vinner den här titeln men: eftersom jag inte tror det är Rolle som har huvudansvaret  för MFF har jag svårt att se en assisterande vinna. Conny har, sett till materialet, gjort ett bättre jobb. Bäst jobb har Peter gjort: små resurser, nästan samma lag som i Superettan och ett mod att tro på vad han gör. Som t ex när han petat Listerlandets Lionel Messi, Tobias Grahn, och sedan också vågar stå för det och inte skylla på skador och form e t c.


About this entry