”Vi i Falun” del 2 / Charlotte Kallas blodspengar

”Svenska idrottare och svensk idrott har alltid ansetts stå över politik och moral. Som om elitidrott existerar i en bubbla, utanför övriga samhället. Är det inte dags att vi reflekterar över detta, att vi sticker hål på bubblan? Borde vi inte behandla elitidrottare som människor och ställa samma krav på dem som på andra medmänniskor”.

I dag har jag skrivit en kulturkrönika i Norrrköpings Tidningar om elitidrottares eventuella moral och ansvar.

Ps Krönikan lär ha mött mycket kritik, såväl internt som externt men det är så bra kultursidor skall vara. Väcka debatt, vända på frågeställningar, ställa obekväma frågor  och riva kulisser.
Nu har jag även fått reda på att Vattenfalls vd sitter i styrelsen för Norrköpings Tidningar och är blivande styrelseordf. i den mediekoncern som äger NT och en 15-20 av de större dagstidningarna i Sverige.


About this entry