Varför inte Pontus Dahlberg?

Alla svenska fotbollsexperter är SÅ nöjda. Även ifall några tycker Ken Sema borde fått en plats (istället för alla mediokra bolloroliga mittfältare som en gång spelat i Elfsborg )men Janne Anderssons hyser stor tilltro till andretränaren, före detta elfsborgsikonen på bänken – Petter Wettergren).

 

Klart Sema och Jiloan Hamad skulle med men Janne vägrar ta ut spelare som inte varit med i VM-kvalmatcher.  Vilket naturligtvis är helt fel.

 

  • Så jag har två frågor till er som läser det här – med lite distans till VM-kvalet, vad var det som Sverige gjorde så bra, förutom att de tio försvararna med tur och cynisk skicklig lyckades hålla nollan mot Italien?

 

  • Kan någon förklara varför en 29-årig reservmålvakt som spelat två (2) ligamatcher de senaste tre säsongerna och aldrig någonsin varit etta i Sverige är bättre än Sveriges näste stormålvakt som är 20 år gammal? Förmodligen är Pontus Dahlberg landets bäste målvakt för närvarande men han får inte ens plats i truppen. Och ingen verkar bry sig eller fråga Janne Andersson varför?

 

För mig visar Janne här den sidan som gjorde att han fick sparken av Örgryte och Halmstad BK. Den som nästan förde IFK Norrköping ut ur allsvenskan.

 

Janne Andersson har också en annan sida – den som är modig, vågar gambla och se de längre perspektiven när han inte har något annat val. Det tyckte han nu han hade och gjorde riktigt dåliga val. Jag tycker till exempel inte att Emil Krafth ska vara med eftersom han är alltför långsam. Alla springer bara förbi honom. Jag tror att Jannes många dåliga val också innebär att Sverige blir överkörda av snabba mexikaner och sydkoreaner i VM. Det kanske de även gjort med Sema och Dahlberg men det hade sett bättre ut.

 

Ps Några av de största fotbollsexperterna på de största tidningarna och hemsidorna skriver redan nu att det inte är ett misslyckande ifall Sverige inte går vidare från gruppspel. De vill vara lite kritiska men vågar inte riktigt fullt ut så då är det bäst att gardera sig. Det är underhållande med människor som är så rädda att tycka fel att de tycker allting, samtidigt.


About this entry