En hoppingivande förlust

CMore hävdade i Trelleborgsmatchen att Franz Brorsson fick sin tredje varning för året genom den frispark som ledde till målet. Varför han inte var avstängd mot Hammarby vet jag inte men kanske hade det varit bättre för MFF.

 

Hans agerande, främst vid 3-2-målet, är en klassisk Brorsson. Närmast oförklarligt, och en genant låg nivå. Tyvärr präglar det så mycket av hans spel – oförklarlig omdömeslöshet.  Fullt jämförbart i bristande kvalité med den Jon Persson eller Jesper Hussfelt uppvisade när de under tre eller fyra olika repriser inte nämner Brorsson så som om han inte gjorde något fel och överhuvudtaget inte bidrog till Pa Dibbas mål.

 

Eric Larsson var inte mycket bättre vid 2-2 och nu har han gjort rejäla tabbar två av de senaste tre matcherna.  Hans skuldbörda är så tung att han slog ut med armarna och spelade oskyldigt offer innan bollen ens var inne i maskorna. Det tyder inte på någon högre mental styrka. Tyvärr inte heller det faktum att han tog flera egna avslut från dåliga vinklar (eller med stödjebenet) istället för att passa bollen

 

Men undantaget tabbarna spelade MFF för hedern mot Hammarby. Det syntes också. Alla gick in i stenhårda närkamper, löpningarna och rörelsen utan boll var den bästa i år. Flera spelare som Rieks, Lewicki, Strandberg och Rosenberg gjorde säsongens bästa match och till och med Bonke Innocent var bra, emellanåt.

 

Bonke är lite som Brorsson, men med högre högstanivå. Ibland riktigt bra  – vinner närkamper, passar med ett tillslag exakt där man vill ha bollen.  Men ibland ser han ut som i höstas, slår fruktansvärt dåliga pass, tappar flera gånger bollen på egen planhalva som resulterar i farliga omställningar och markerar överhuvudtaget inte alls. Bonke joggade hem trots rollen som balansspelare. Särskilt första kvarten. Ingen hade berättat för honom att han var balansspelare och skulle täcka ytan framför backlinjen. Så hemmalaget fick ofta stå rättvända vid straffområdeslinjen och mittbackarna hade ett litet helvete. Under alla omständigheter en stor, glädjande förbättring av det mysterium som är Bonke Innocent.

 

Det var en match MFF borde vunnit men lag med motgång har alltid otur. De får inget gratis och Lasse Nielsens utvisning avgjorde matchen, kanske avgör den även matchen mot seriens bästa offensiva lag på söndag?

 

Vanligtvis ska MFF borta mot Hammarby locka 1000-1500 himmelsblå, nu var det kanske 200. Ni som bara älskar MFF när de når positiva resultat borde alltså vara surare och ännu argare nu än efter Vångavallen. Egentligen är det tvärtom – ifall spelarna visar samma vilja och intensitet i framtiden kommer det gå väldigt bra för MFF även om det troligtvis också blir poängförlust mot Häcken.


About this entry