En säker Pyrrhusseger

Sydkoreas är VM hittills sämsta lag – så kan man också sammanfatta den svenska segern och fortsättningen i VM. Det blev en seger men en seger som tyvärr kommer förvandlas till förlust om en vecka.

 

Visst. Alla svenskar var hyggliga, ingen var riktigt bra, alla gjorde misstag. Inte minst Granen och varför Pontus Jansson och Seb Larsson i ett läge när Sverige bara ska hålla i bollen och låta Sydkorea komma upp och jaga boll – då tjongar de här gubbarna upp bollen 60 meter på ren måfå. Varför? Överhuvudtaget var det oroväckande mycket nerver – Gustav Svenssons glidtackling kan bli en klassiker.

 

Sverige vann, borde dock gjort ett par mål mer och i slutändan innebär det troligtvis att Sverige får åka hem tidigt men just i dag spelar det inte så stor roll. Sverige kommer förlora mot Tyskland med två, tre mål och måste vinna mot Mexiko i sista matchen med troligtvis tre, fyra mål eftersom Mexiko enkelt slår Sydkorea. Så hoppet lever fortfarande, kanske till och med över midsommar.

 

Domaren var ett skämt. Måste varIt VM:S SÄKRASTE STRAFF!!!! Som domaren friade. Först. Måste varit matchen med i särklass flesta frisparkar. Jag gissade på 45-50 ( var 43). Brasilien–Schweiz är nog god tvåa. Marocko-Iran kändes också som en intervallmatch med många avbrott och många offer.

 

PS Nu hoppas jag bara på att Belgien krossar Panama – landet som tvättar världens smutsigaste pengar som finns. Värre än Ryssland, och Lichtenstein som fortfarande väntar på sin VM-debut.

PSS Pyrrhusseger är en seger som blir förlust, redan på romartiden.


About this entry