Ser bra ut för Norrköping

Har du sett ett Norrköpingsanfall så har du sett alla. Så var det åtminstone i första halvlek borta mot Djurgården i allsvenskans omstart. Skillnaden mellan första och andra halvlek var Norrköpings rädsla och oförmåga att variera det offensiva spelet.

 

Bollen skulle bara rullas ut till DMK som stod och väntade vid höger långlinje. Så gick han rakt in i plan, gick vänster, letade möjlighet att sticka in bollen, avancerade längs planens bredd tio meter utanför straffområdet, gick vänster, letade instick, gick vänster igen och försökte sedan stick in bollen till en lagkamrat som naturligtvis var alltför tätt markerad.

 

Eftersom det här varför Norrköpings enda anfallsidé i första halvlek och att det gick att läsa den med blindskrift skapade man inte så mycket. Jag tror i princip aldrig, trots många försök, en enda passning nådde en medspelare. Alltså kunde Djurgården snabbt ställa om och skapa många farligheter. Nästan alla räddade Isak Pettersson. Jag tycker dock han borde varit på bollen vid målet. Så högt över honom var det inte.

 

Simon Thern sakandes oerhört mycket. IFK spelade i princip utan en konstruktiv innermittfältare. Det blev bättre efter bytena:  Skrabb, Jordan och Jakobsen hämtade bollarna långt ned och väggade sig igen på de fria ytorna.

 

Djurgården var extremt bleka offensivt. De behöver inte ännu en lång, duktig mittback som Erik Johansson – de behöver en bra boxspelare. Norrköping behöver ha igång Thern och med Fransson bredvid sig borde det bli verkligt bra. Får man även igång Jordan Larsson blir det medalj.  Jordan känns ju nästan som ett nyförvärv – så lite har vi sett av honom under våren. Men ska det bli medalj måste DMK sluta alibiförsvara. Hade så när kostat en poäng när Augustinsson fick en alldeles egen liten frizon i Norrköpings box medan DMK stod 15 meter därifrån och betraktade Isaks räddningar. Av dagens mittfältare var Skrabb klart godkänd och trion  Sigurdsson, Thornnasson (undantaget första kvarten) och Gerson underkända. Varför Gerson är med förstår jag inte alls medan islänningarna är ojämna och unga, eller bara unga. Bring on the new line!

 

 


About this entry