Hösten är här – allsvenskans omstart

Väldigt blandad nivå på det jag sett. Sirius och BP ofattbart usla. Blåvitt lite pinsamma, Djurgården oväntat impotenta. Norrköping kan tillsammans med MFF bli höstens lag ifall nu inte AIK kan hålla undan.

 

Finns Häcken? De måste väl ta poäng på Nya Parken om deras medaljförväntningar ska göra comeback.

 

Såg Hammarby och Östersund i kväll och Hammarbys tur verkar ha sinat. ÖFK vann välförtjänst, segern hade kunnat bli större. Sällan sett en ytterback vara så uppsnurrad i allsvenskan som Borges mot Aieah. Så mycket att inte bara Junior utan också Hamad tvingades bli hjälpbackar och ge understöd. I andra halvlek kom yrseln retroaktivt och Borges bara satte sig ned mitt på plan och fick ledas av. Hoppas han mår bättre nu.

 

Junior, Jesper Andersen och Tankovic och Poulsen  stoppade snabba omställningar på mittplan sex, sju gånger i första  genom att dra i tröjer, gå upp i rygg och dra över benen, tackla i ryggen e t c. Inget kort, inga tillsägelser. Det är lite tragiskt att Bojan Pandzic fortfarande efter typ tio säsonger som elitdomare nästan helt saknar spelförståelse. Åttonde frisparken gav gult….

 

Jag kritiserade Erik Dahlin före VM-uppehållet och trodde att hans smått desperata chansningar hade fått Blåvitt att satsa på en helt nu förstemålvakt. Men, förmodligen av ekonomiska skäl, har de behållit Erik som etta och jag tror tyvärr att det fortsätter lika illa som det börjat, nu igen. Förra gången han var etta slutade med att han lämnade klubben och varvade ned vid typ 22 års ålder.

 

I går kom ett lobbliknande avslut ganska högt mot stolpen. Erik slänger sig i sin fulla längd, nästan. För han försöker nå bollen med båda händerna  och inte enbart en och då når man inte speciellt långt jämfört med när man använder en hand och arm. Märkligt att en så pass rutinerad elitmålvakt kan göra så simpla tekniska misstag. Måste vara nerverna.

 

Östersund ser ganska bra ut men Ghoddos måste ersättas och Tekie måste skärpa passningsspelet. Är man passningsnav måste man ha högre procent. Keita borde inte släppt in Paulsens avslut. Han stod på hälarna, som om han väntade sig en kanon, och istället för att hoppa upp och enkelt fånga bollen ramlade han baklänges.

 

Baserat på den här första omgången kommer de fyra topplagen heta AIK, MFF, Norrköping och Östersund, eller Hammarby. Sedan köper väl Djurgården en riktigt forward för dyra pengar och måste räknas. För de kan knappast ha råd att vänta  in i september då Kadewere är tillbaka.


About this entry