Visst behövs en ny forward

MaFFigt

Tippade 2-2 och Rosenberg som förste målskytt men jag är ändå överraskad över att Östersund får med sig en pinne från Malmö. Överraskad för att MFF hade så många chanser att avgöra matchen både före och efter Saman Ghoddos frispark. Rosenberg en gång, Jeremejeff två gånger och Rieks två gånger varav ett var en identisk chasn som ha nbrände på eakt samma sätt mot Sirius. Å andra sidan var de flesta möjligheterna bjudningar från Östersund. Speciellt när Sonko Sundberg nu fick speltid – måste kanske vara hans sämsta match någonsin.

 

Keita räddade ÖFK och krampen på Nouri gav en poäng för visst är det kramp och inte någon fantomtackling som fäller Nouri, ger frispark som Saman Ghoddos snyggt sätter strax under ribban. Trots att MFF:s mur faktiskt hoppade lite, om än halvhjärtat. Det måste vara Uwes order – att MFF ska börja hoppa i frisparkamurar. Dessutom står Johan Dahlin lite fel och för att hälla alltmer salt i såren – han är ju på den men har inte tränat tillräckligt mycket fingermuskler för att lyckas hålla emot när bollen tar fingrarna. Så behåller Uwe Fedel som målvaktstränare vet de vad som behöver tränas extra på.

 

Kritik? Nej. Att MFF inte kan göra mål accentuerar bara två saker: dels att Carlos Strandberg behövs på planen istället för att ta korkade varningar och dels att MFF behöver en ny riktig forward istället för den så hyllade box-ovillige Alexander Jeremejeff.

 

Premiärstod på bortasektionen och det skånska tifot var vackert när solen sken på det. Väldigt anmärkningsvärt var att av de cirka 150 ÖFK-arna var minst hälften kvinnor. Och det hade varit än tydligare ifall Saman Ghoddos alla tio kompisar alla var killar. Till och med ett helt gäng tanter i grått hår och svartröda halsdukar var där. Kanske inte så högljudda men bara det faktum att man har den sortens supportrar gör Östersunds FK unikt i fotbollsvärlden. Inte ens på damfotboll har jag upplevt en läktare där männen varit i minoritet. Fantastiskt!

 


About this entry