Va fan då tredjeplats? MFF är här för att vinna allt!

Hörde igår CMores i övrigt utmärkta par (Obs ingen ironi) säga att tredjeplatsen var MFF:s nya målsättning.  Fnissade lite inombords och tänkte att uppsvenskarna måste hålla sig så diplomatiska, speciellt som alla lag i 08-området (och grannen 011) ligger i topp. Inga skånelag, inga västkustlag. Plötsligt har svensk fotbolls skymning fått en spotlight på sig och då ser de inget och menar man att landets bästa lag bara kan nå en tredjeplats.

 

Läste sedan Ole Törner i morse och han skrev samma sak – spekulerade i fall MFF kunde nå en skimrande tredjeplats,  om 15 omgångar.

 

Driver de med mig?

 

Åtta poäng och en match efter – löjligt.

 

Norrköping (h)

Dalkurd (b)

TFF (h)

Sirius (h)

BP (b)

 

15 absolut givna poäng och så är MFF i kapp och då men först då efter valet kan kommer en match då MFF inte enbart kan parkera bussen, ÖFK borta den 15:e september. Andra matcher där MFF rent teoretiskt kan tänkas tappa poäng är Norrköping, Häcken och AIK borta. Resten kan vi redan rita in i tabellen som trepoängare.

 

Så vad utgör motståndet, till ”tredjeplatsen”…

 

IFK Norrköping har inga forwards ifall inte Jordan får en Lidnersk knäpp. Likadant med Djurgården som värvar alla landets allra bästa försvarare men inte får in en forward värd namnet förrän i början av september. Sedan ska han inskolas så låt säga att DIF har ett hot i boxen de sista sex matcherna. WOW!

 

AIK har många bra spelare på de flesta positioner men tappar förmodligen Oscar Jansson och saknar fortfarande en vänsterback av allsvensk kvalité. Så de ligger några poäng före MFF men vaddådå? 15 omgångar. Och Bajen, är Bajen. Ett lag med Jeppe (”Rydström”) Andersen och ”Gulla med mina fötter” Tankovic är dömda till berg-och-dal-bane-form. Om MFF får vara helt har jag svårt att se hur de skall kunna förlora mer än högst fem, sex poäng till. Det räcker för guld!

 

Ps Nu lär Bachirou på nytt vara skadad men inte i baksidan utan i ljumsken. Inte otänkbart att skadorna ändå hör ihop med varandra – att man tränat baksidan lite väl ensidigt och inte samtidigt förstärkt de andra musklerna på lårets insida. Det är faktiskt en skada (liksom risken att Rasmus får ett återfall) som kan vara avgörande för var guldet hamnar…   …men allt pekar på att det vill him igen! Bara lite ovanligt svårflötad och ”kagig” just i år.


About this entry