2-1 kunde varit 1-2

2-1 var tipset men det såg absolut inte så ut efter första halvlek. Inte ens från min Cmore-plats i Köpenhamn. MFF borde avgjort tidigare men det kunde också varit 1-2 i paus efter två fatala, fruktansvärda misstag av Safari. Tack Johan Dahlin.

 

I andra såg det ut som MFF ville spela av matchen från avspark och när de var tio man passade IFK Norrköping på. Den spelare som jag häromdagen beskrev som en som letade och hittade guld i papperskorgar dök här upp från intet och slog in en förlupen boll. En rättvis kvittering med tanke på att IFK dominerat i andra.

 

Med elva man laddade MFF om, inhopparen AC vände matchen även om just målet gjordes av en annan dansk. Skabb hade ytterligare en chans men det var offside och troligen avblåst ifall inte Dahlin reflexräddad med bröstet. Båda lagen kunde gjort fler mål men jag tycker resultat var rättvis. En förklaring: medan MFF bytte in tre bättre spelare så är IFK:s bänk inte lika stark. Tycker det var en liten men tydlig skillnad mellan lagen vilket till en viss del berodde på hemmaplan. Med Thern och Fransson är IFK ett medaljlag när de också har en boxspelare. MFF – jag har ju tippat att de ska ta guld hela säsongen och står kvar vid det tipset.

 

Bäst i IFK var Isak och Fransson. Thern togs hårt och fick aldrig tid att dominera. Tyckte också att Simon Skabb trots den ovanliga positionen gjorde ett mycket bra jobb. Han fick dåligt understöd och täckte ändå en hel kant för sig själv. Och min kritik av det forwardslösa IFK tycker jag fortfarande är rätt – den ende riktige boxspelaren i truppen är Jordan men han måste ju börja producera. Hade DMK ett enda riktigt avslut förutom det som han fick gratis av Safari?

 

I MFF var Dahlin duktig. Mittbacksparet Nielsen och Rasmus framstod allt mer som giganter.  Bachirou så länge han orkade, AC och Rieks väldigt bra. Och så Rosenbergs första halvlek, enorm. Debutanten Gall hade kvicka fötter och bra teknik men är lite tunn och alltför lätt att flytta på. Plus lite naiv nu när det går snabbare än han är van vid. Han är ingen startspelare i år men hans teknik och snabbhet kan bli guld värd, framförallt som omställningsspelare.


About this entry