Världsrekordhållare i smällda korsband

Tillsammans har Trelleborgs Jasmin Sudic och Alexander Blomqvist ungefär lika många A-lagsmatcher i MFF som de har korsbandsoperationer. Förmodligen världens mest korsbandsrutinerade mittbackspar med sex rejäla rupturer!

 

Såg dem borta mot Hammarby i helgen och det varade bara en halvlek innan en av dem tvingades byta men ändå: sex! Respekt! Själv har jag bara en men så hade jag både en fantastisk kirurg på gamla MAS och har gjort knärehab till en livsstil.

 

17-årige Blomqvist debut i MFF varande blott sju minuter innan första korsbandsskadan  – nu har han spelat fyra säsonger utan ny ruptur. Sudic var 19 år när han smällde det första gången. Då opererade Pär Herbertsson inte utan chansade med att det halva korsbandet fick läka ihop hela säsongen 2010. Vilket det inte gjorde för i mars 2011 konstaterades att rehab inte hade funkat och det blev operation. Sudic smällde senaste korsbandet i Häcken våren 2017 så nu är det 15 månader sedan. Ska man ”hålla på” nåt enskilt mittbackspar i allsvensken är det inte svårt att gilla Sudic och Alex och hoppas korsbanden håller.

 

TFF:s centrallinje är stark men man har lite svårt med att försvararna kanterna – de försvarare och yttermittfältare som ska ligga där drar sig alltför ofta in mot mitten. Därför kom Bajen till många inlägg men nästan inget resulterade i kvalificerade målchanser utan alla höjdbollar nickades bort. Av de två.  Sedan fortsatte simrishamnsonen Alex efter eget huvud i andra halvlek.

 

Jasmin gick alltså ut i halvlek, rakt ut – fick han en känning? Han gick obehindrad efter matchen men man blir orolig bara de tappar balansen.

 

I TFF gillade jag Sebastian Olsson mycket. Bra spelsinne och bekväm med bollen. TFF fick en utmärkt chans till kvittering i slutskedet – missade den.  Men det var på mål, typ första avslutet kom runt minut 88.

 

Jag tror TFF klarar sig kvar i allsvensken men jag har svårt att se vad de tillför svensk fotboll där – mer än att vara korsbandssanatorium och utlåningsstation för MFF-are på väg i den ena eller andra riktningen i karriären.

 

PS Det finns några damfotbollsspelare som ensamma gått igenom fem eller sex korsband men de är aldrig mittbackar. Däremot har de alla spelat någon förstörd säsong i LCD eller MFF dam.


About this entry