Blott Larsson kan lösa målkrisen

Kalle Holmberg ÄR ingen riktig målskytt och fanns det någon som tvivlade på det tidigare så borde det stå klart efter att han missat en nick från tre meters avstånd. 10 sekunder före slutsignalen. Det var inte ens på mål utan rätt långt utanför – med tanke på att det var högst tre meter. Så Kalle kostade två poäng för jag inbillar mig att Jordan Larsson satt den nicken. Å andra sidan hade kanske Kalle glidit in den där passningen från DMK i första. Kalle Holmberg är bra, men inte på att göra mål. Hans målstim förra säsongen var lika surrealistiskt som Jordan Larssons måltorka nu.

 

Jag fortsätter tjata: spela Jordan Larsson tills förtrollningen släpper, det är IFK:s enda chans till toppstrid. Han är en riktig målskytt men allting går emot honom. Spela honom från start, låt honom fortsätta misslyckas för endast då kan man lyckas. Att starta honom en match och bänka honom nästa resulterar enda i att självförtroendet tar stryk.

 

Sedan ska förstås IFK vinna den här matchen, enkelt. Redan i första. Nu blev det en typisk äcklig 1-1-match som kunde slutat med IFK-förlust men Isak Pettersson räddade friläget. Och Linus Hallenius mål var verkligt snyggt men Giffarna var förstås inte värda anana än förlust en sådan här kväll.

 

Hammarby hemma måste bli tre poäng och jag tror poängtappet här bäddar för tre revanschistiska mot Bajen. De är inte speciellt bra just nu, hade lite tur som vann mot Trelleborg i går, se texten, och har problem med den extremt långsamma backlinjen. Kan man sedan få Paulsen att försöka chansbryta på mittplan är det stora öde ytor bakom.

 

Ps TFF anföll nio av tio gånger mot Borges på Bajens högerkant. Det borde även Norrköping göra.


About this entry