No soccer here – är ute och cyklar

Körde som kanin / domestic i finalen och hjälpte Kippel försvara titeln som världens snabbaste höghjulscyklist.

Är i Fredrick, Maryland för inofficiella VM för höghjulingar, the Clustered Spires High Wheel Race. Det är den direkta anledning till bristen på fotbollsbloggar. Vann försöksheatet och slutade femma, sexa. Vår taktik, i det svenska laget, var att jag skulle dra stenhårt de första varven för att knäcka konkurrenterna och sedan kunde Pelle Kippel, försvarande mästaren och trea på bilden, komma bakifrån och göra ännu ett ryck. Och det gjorde han och det funkade: Kippel vann med stor marginal och jag rullade in, lika lycklig, långt efteråt.

Fantastisk stadslopp med tävlande från många länder och med tusentals åskådare längs banan som hejade oavbrutet på alla. Blev introducerad för borgmästaren (en demokrat) och för folk från svenska ambassaden. Har nu druckit många öl (hettan på 30+ var lite jobbig) och ätit gott. Dessutom har jag både jet leg och krampande ben.

Sporten är mycket äldre än cykelsporten i övrigt men ändå liten. Vi skall göra den större, redan i EM i Belgien i september lär bli mycket tuffare. Höghjulscykling  har dock alltid inslag av hyllning till den fantastiska cykeln och dess pionjärer. Därav att att en del höghjulscyklister klär sig i tidstypiska kläder eller bara uppvisningsåker. Själv bär jag det njurbälte som min mormor far Lindelöf använde när han tävlade på höghjulingar på 1890-talet. I kvarteret i Lund tillverkade han och sålde höghjulingen EOS!!!

Ps Min egen cykel, en 56 tums Standard High Wheel  är tillverkad i Tomelilla.


About this entry