Tränarförlust

 

 

Det finns matcher tränare vinner och matcher de förlorar. 0-0 var ingen förlust men ett nederlag för IFK Norrköping och Jens Gustafsson. Speciellt för Jens. Det var fel att inte starta med Jordan larsson, det var rent ut av fegt att inte kasta in Jordan och Kalle Holmberg tidigare.

 

Att ha 16 avslut utan att ändå ha en enda kvalificerad målchans säger väl att något är fel, eller hur Jens Gustafsson? För det här var en match som IFK Norrköping ganska nekat borde ha vunnit- ifall man haft någon på plan med målsinne.

 

För att göra mål måste man ha boxspelare och IFK har endast en – och han kom in med 8 minuter kvar av matchen…  …IFK måste spela Jordan ifall de ska göra mål för de har ingen annan naturlig målskytt. Har fan skrivit det hela jävla säsongen och det borde inte vara så svårt att se ifall man har Jens erfarenhet. Han har ju själv värvat Jordan, han vet vad Jordan kan och ändå satt Jordan på bänken 82 minuter. Jag tycker det är pinsamt dålig coachning.

 

I basket säger man att en skytt måste fortsätta skjuta, även om han missar mycket i en halvlek eller i en hel match. Det är samma sak med fotbollsanfallare. Det enda sättet att komma tillbaka är att få fler chanser, få tränarens förtroende. Skrev för några omgångar sedan att det sämsta en tränare kan göra är att ge förtroende till en spelare och ifall man misslyckas i en enda match så hamnar på bänken. Så någon annan får misslyckas och så får den första chansen igen. Jag förstår att Jens är i desperat behov av mål men det här opsykologiska hattandet är absolut ingen lösning.

 

Så varför blev det så jävla impotent i kväll på Parken, igen? Jo Skabb och DMK gick ofta på samma boll, helt osynkade och löpte ofta fel. De var nästan mer i vägen än en tillgång i anfallet Speciellt Skabb är ingen forward. Kommer bollen längs marken i trafik så plockar man bara bort honom. Jag gillar Skabb när det finns ytor och jag gillar Skabb för hans arbetskapacitet och spelsinne som mer tillbakadragen yttermittfältare eller rent av wingback men det är inte så stor idé att slå snabba, höga inlägg eller utsparkar för Skabbs bästa egenskap är kanske inte huvudspelet, eller vad tycker du Jens?

 

Scoutningen var bra och man kom igenom första 20 på högerkanten och mot den grovt övervärderade vänsterbacken med Marcello-komplex, Borges. Men bollarna gick ju rakt igenom eller till fyrtornen Fällman, Paulsen och Wiland.

 

Jens G bytte inte ens in Jordan först utan Kalle Holmberg, två spelmål i år. Kalle fick chansen direkt, i fint skottläge blev det närmast en bakåtpassning av Kalles avslut. Hade Jens valt Jordan istället hade det kanske varit tre poäng.

 

Fint hemlöp av David Moberg Karlsson när han räddade till hörna i slutet av första men grabben är löjligt lättläst och av de fyra skotten fastnade i en block. Tror ingen skjuter i närmelse så många skott som DMK och han är säker helt suveränt i den procent satsen som indikerar blockade skott. Simon Thern och hans långskott är kanske inte heller de Norrköping vassaste anfallsvapen.

 

De taktiska bristerna uppenbarades när men lät Hammarby spela runt bollen i fem, sex minuter på mittplan. Och Alexander Fransson vara lika värdelös med bollen i första som han var bra i andra. Men när hans motståndare passar och springer i djupled tycker Fransson att någon annan ska ta den motståndaren.  Höll på att straffa sig i första vid tre tillfällen, speciellt vid nick i fintläge där Dagerståhl också han kom fel men snarare för att Fransson inte tog hela jobbet.

 

Så jag fortsätter tjata. Kalle Holmberg är ingen målskytt. Det är enbart Jordan Larsson som kan rädda IFK:s medaljförhoppningar.


About this entry