Unik allsvensk debut, nästan

Det är ett namn man inte missar. Salif Camara Jönssons karriär i Malmö största småklubbar har jag följt i säkert 15 år nu, bland annat i Lilla Torg FF som har sin hemmaplan runt hörnet och lånat sitt klubbemblem från Barça. Nu, 34 år gammal var det tänkt att Salif äntligen skulle prova i allsvenskan – att peaka alldeles före pensionen. Salif skulle leda Trelleborgs FF:s anfall i allsvenskan men han blev skadad på försäsongen och gjorde debut först i går mot Giffarna hemma. Han var tänd när han kom in i halvlek. Lite väl tänd. Fick rött direkt för en eftersläng efter 36 minuter vid ställningen 1-5.

Det påminner oss om högerbacken Samba-Tylles debut mot Degerfors borta 1995. Den smått legendariske, och ökände, kultspelaren Mattias Thylander byttes in för efter en halvtimme, varnades gjorde två mål och blev utvisad. Men MFF vann 3-0 mot ett vanligtvis väldigt bra lag oå Stora Valla.

Jag har även vaga minne av en ung anfallare i Umeå som när de låg i allsvenskan gjorde debut på övertid och gjorde mål men i samma tilltrasslade moment framför mållinjen blev allvarligt skadad ( benbrott?) och aldrig mer spelade i allsvenskan. Trodde den listan var med i Listboken men så var inte fallet. Nån som kan historien?

 


About this entry