En av de sämsta matcherna någonsin

Några gånger i första halvlek nickade jag till, somnade. Det här var en av de sämsta fotbollsmatcher jag sett på elitnivå, mitt i säsongen. Fanns det anti-fotbollsaktivister hade de använt CL-kvalmatchen Vidi-MFF som propagandamaterial. Planen gjorde naturligtvis sitt – det är skamligt att UEFA inte ställer större krav. Att det pro-fascistiska ungerska motståndarna hela tiden maskade, fuskade, och var fula är även det en förklaring men det räcker. Viktor Orbáns Ungern är ett så här fult, och tuvigt land år 2018. Det är ungefär som om President Trump blir återvald.

 

MFF vann knappt en enda nickduell. Eller närkamp. Jo bonde vann närkamper. Många. Men det är tyvärr det enda han är bra på. Ungrarna gick stenhårt in i varje och kom ofta ut med bollen. Snett studsande. Rasmus Bengtsson saknades, allra mest saknades Carlos Strandberg även om han rent formellt var på planen i en timme.

 

Första halvlek var helt händelselös. Andra aningen mindre usel. Bonke som inte gjorde mycket fel men i princip inte en enda gång spelade bollen framåt borde naturligtvis ha bytts ut tidigare. Antonsson, som såg klen ut i jämförelse med motståndarna borde kommit in tidigare men ännu hellre Gall, eller båda. MFF skulle bytt taktik och spelat offensivare redan efter 60 minuter, inte från och med 83:e. Det var fegt och dåligt coachat av Uwe Rösler, tycker jag.

 

Jag förmodar Eric Larsson var skadad för Vindheim verkade helt yr och missade allt. Ingen kontroll. Lewicki verkade inte vilja spela överhuvudtaget och såg ständigt obekväm ut. Och hans oförmåga att spela i en trebackslinje blev tydlig i förspelet till straffen. Lewicki uppträdde nästan konsekvent som vänsterback, inte en mittback  – var det verkligen meningen?

 

Mot Midtjylland blir det i alla bra gräs och MFF borde utan svårighet ta sig vidare mot 10:an i alldanskan. De är unga, kvicka och kloka men MFF ska ha så mycket kvalité att de kan spela ut danskarna.

 

Lite besviken på Uwes coachning idag. Alltför sena och märkliga byten. Alltför defensiv taktik. Han borde även ha rättat till de positions-felen tidigare.


About this entry