Uwe vs sin vän och fd arbetsgivare

Skärmavbild 2018-08-22 kl. 17.32.56 Den enda klubb Uwe Rösler inte fått sparken från är FC Brentford. I sina memoarer skriver han ingående och med stor värme och hjärta om klubben, åren som manager där och hur mycket han gillade ägaren Matthew Benham.

I morgon torsdag möter Malmö FF FC Midtjylland och jag läser följande i Sydsvenskan:

”Ett kvitto på Midtjyllands nytänk är ligasegrarna 2015 och 2018. Majoritetsägaren Matthew Benham äger också den engelska andraligaklubben FC Brentford. Matthew Benham har skapat pengar i vadslagningsbranschen. Han är känd för att tänka tvärtom. Det avspeglar sig även på planen. Statistik och matematiska beräkningar spelar roll i Matthew Benhams fotbollsfilosofi. Exempelvis är frisparkar och hörnor en stor sak.”

En lustig sak i sammanhanget är att Brentford missar uppryckning till the Championchip   på grund av straffar där bland annat fel spelare tar straffen och missar (Lex Tony Flygare).

Under alla omständigheter – det blir en märklig match för Uwe Rösler. Och Matthew Benham.


About this entry