Pinsamma 90 minuter Peking

Efter 0-0 mot Bajen, ett självmålslikt tursamt segermål i en match där man var underlägsna och ikväll en enda målchans, skapad av Jacobsen, bänkspelaren, på 90 jävla minuter.

 

Men en lång, lång mittback avgör matchen på tilläggstid för att han är stor och kan nicka. Jordan är nästan där vid 2-1 men screenar nu istället bort backen så att den helt omarkerade Larsen får stå och enkelt skjuta in 2-1 ( inte nicka som jag skrev i en tidigare version). Ingen markerar honom över huvud taget och spelar man så dåligt försvar tycker jag målet är rättvist och alltså även segern. Och att Jordan borde ha en moralisk assist.

 

Så en lång mittback avgör matchen med ett eget mål och en passning till det som blir straff. Larsen var helt avgörande för utgången och Jens Gustafsson borde fråga sig varför IFK är så ofarliga och vad han kan göra åt det? Varken Skrabb (inte Skabb) eller DMK är lösningen på målimpotensen. Det är däremot den mobbade Jordan Larsson, och Larsen.

 

Har skrivit det hela jävla säsongen, Jens Gustafssons framtid borde hänga på om han får igång den ende egentlige målskytt han har, och som han själv har köpt: Jordan Larsson. Som gammal ungdomstränare vet Jens att unga spelare pendlar i form men Jordan är en dokumenterad målskytt på villovägar. Det enda som kan få honom att finna rätt väg och självförtroende är att tränaren säger. ”Jordan, du startar de kommande fyra matcherna, oavsett vilket.

 

Hade Jens sagt det hade Jordan inte skarvnickat bollen i 87:e minuten åtta meter utanför.

 

Thorarinsson drar blåvittspelaren över foten så det är klar straff men målet beror på att IFK inte stänger Abrahams löpning – något som alla som sett VM borde göra. Synd om Isak Pettersson som visserligen släpper returer hela matchen men också gör flera utmärkta räddningar.

 

Diskutabelt är däremot varifrån en hel minuts tillägg till tilläggstiden kom (det visades aldrig i TV att Blåvitt maskade oerhört tydligt).

 

DMK straff är OK men Erik Dahlin borde tagit den – han läser den men är som vanligt alltför långsam när det gäller sidledsförflyttningar och att komma ned snabbt. Med andra ord lite väl tung och inte tillräckligt smidig. Visserligen betydligt längre än Isak men inte alls så smidig – ibland är inte längden avgörande…

 

 


About this entry