25-2

Det var ett tufft uppvaknande för de himmelsblå som hyste Europadrömmar. Laget som på förhand ansågs vara MFF:s huvudmotståndare i gruppen var lite för bra för årets upplaga. Let’s face it – MFF är inte bättre än så här. 25-2 i avslut speglar inte ens matchen eftersom de två blå avsluten inte var speciellt bra, mer statistiskt inkvorterade för att det inte skulle se alltför genant och galet ut. Lite tursamt, tycker jag. Ska man vara än mer positiv hade MFF ett vackert mål inne som korrekt avvinkades för hårfin offside, på tilläggstid.

 

Ändå var det två, av flera, misstag av ytterbackarna som gav upphov till målen. Genk skapade några bra chanser till men med lite mer tur hade man kunnat få med sig 0-0 hem – även om det hade varit galet orättvist.

 

Ytterbackarna är MFF:s stora defensiva problem. Jag har hela säsongen skrivit om vikten av att fasa in Binaku men MFF är MFF. Safari är del av familjen – därför får han alltid spela. Det är också sådant tänkande som gör att MFF utvecklas så långsamt, att harmonin i familjen är viktigare än framgångarna.

 

Sedan visade Marcus Antonsson ännu en gång att hans högsta nivå är mediokert motstånd i allsvenskan. Jag saknar Carlos Strandberg alltmer för varje dag. Jag finner det mycket förvånande att hans långvariga muskelproblem tvingar honom att vila just nu – när han behövs som bäst. Är det ännu en miss av MFF:s medicinska team ( som Rasmus Bengtsson föregående säsonger) eller blott tillfälligheter?

 

Samtidigt tror jag att det var nyttigt att drömmarna krossades redan från avsparken i Europa. Då kan man ta allsvenskan på mer allvar – det krävs om guldet ”ska him igen”.

 

Matchens två märkligaste saker:

  1. Domarens avblåsning när MFF hade en bra omställning.
  2. Johan Dahlins val att försöka täcka skott vid samma stolprot där Lasse Nielsen redan låg. Helt obegripligt. Hade han valt andra hörnet hade kan kanske räddat. Nu blev det istället en väldigt låg och dysfunktionell mur som svar på friläget.

Matchens stora behållning var 22-årige mittbacken Joseph Aidoo. Vilken kung han var – i vilket storlag får vi se honom nästa säsong?

 

 


About this entry