Försvinner europachansen med DMK?

Varnade för Sirius, skrev precis när Djurgårdsmatchen sparkade igång att jag räknade med minst en bortapoäng. Nu hade jag fel när jag trodde MFF skulle vinna för två veckor sedan men det är lätt att tippa Norrköping. Och matchen mot MFF borde man faktiskt ha förlorat ifall MFF spelat med sina bästa forwards.

 

Varför det är så lätt att bedöma IFK är för att man har många bra spelare trygga med bollen men inga boxspelare – det är SÅ typiskt att man bara kan åstadkomma ett självmål trots att motståndarna nästan verkade vilja förlora i första halvlek. Det är klart att man har bollen mycket när man är minst en man mer i närheten av bollen. Men det gör det svårare att göra något av den inne i straffområdet ifall där inte är några lagkamrater.

 

Andreas Isaksson gjorde några hyfsade räddningar på långskott men de två bästa chanserna var egentligen den nick Jordan borde förvaltat bättre i fall han hade haft fler matcher i kroppen. Och så Kalle Holmbergs som fick en passning i djupled som hade lett till ett friläge – ifall mottaget hade varit bättre.

 

Det kan fortfarande bli Europaplats och medalj men programmet är tufft. Den enda matchen som på förhand ser ut som en given trepoängare är Örebro hemma i näst sista omgången. Och då är ändå Örebro alltid Örebro och brukar trivas i Nya Parken.

 

Intressant att David Moberg Karlsson var så frustrerad att han anklagade Jens och klubbledningen för misstag både i träningsupplägget och i coachandet i halvtid i omklädningsrummet. Det är extremt sällsynt med så öppen, detaljerad  och skoningslös kritik i TV av spelare, mot en framgångsrik tränare. Detta plus medieutspelet i veckan ger känslan av att DMK är desperat i jakten på en ny klubbadress, mer media och högre lön. Han tycker helt enkelt att han är alltför bra för Norrköping och en så dålig tränare som Jens…

 

Har flera gånger skrivit om hur ensidig och osolidarisk med bollen jag tycker DMK är och det förvånar mig inte att själviskheten nu spritt sig från vänsterfoten upp till läpparna. Därmed inte sagt att han har fel, jag tycker inte heller Jens är världens bäste tränare men man kan naturligtvis inte dissa honom offentligt i fall man vill fortsätta vara startspelare. Ifall DMK startar nästa match är Jens en svagare karaktär än jag trodde. Vill han ha respekt måste han placera DMK på bänken mot Kalmar, minst på bänken.

 

Kanske är DMK så naiv att han trodde han kunde säga vad som helst ifall uppsåten var god och att det är OK att dissa och döma sin tränare direkt i TV. Det bara visar att han fortfarande är väldigt, väldigt omogen. Eller korkad för det är knappast så att andra tränare springer benen av sig för att köpa loss korkade, illojala spelare – oavsett hur bar vänsterfötter de har. Med tanke på att han gör få mål så är väl Norge eller Cypern den mest troliga, nya klubbadressen.

 

 


About this entry