Orättvis poängförlust

Det borde varit en trea men MFF är fortfarande med i racet om en Europaplats – speciellt som Östersund möter Häcken borta i nästa omgång och MFF har Hammarby hemma. Om det går som jag tror, att Djurgården tar minst en poäng på Nya Parken nu så är inte ens andraplatsen omöjlig.

 

Men det borde naturligtvis varit seger. Jeremejeff låser fast Dahlin på linjen och det ska domaren beivra. Rasmus missar nicken för att Rosenberg feltaijmar, samme Rosenberg skulle haft en straff i första.

 

Jejremejeff borde flyttats bort av Erik Larsson, Dahlin borde varit mer aktiv när Jeremejeff väl flyttar sig men står kvar och är till och med lite rädd för bollen och vänder bort ansiktet när bollen verkar vara på väg emot honom. Målvakter i MFF kan inte vända bort ansiktet av rädsla för avslut från nära håll. Aldrig.

 

Sedan är MFF tre spelare från att dominera den här matchen:

 

Frans Brorsson hade en enda uppgift – att ta bort Jeremejeff. Han lyckades väldigt dåligt med det. I första var det ett lågt inspel från kortlinjen som gick mellan mellan benen på den Brorsson som kastade sig när bollen var på väg mot hans fötter. Insatsen vid det som nästan blev ett friläge för Paulinho var också det en pinsamt dålig prestation.

 

Safari albilöpte när Irandust var på väg att göra mål men Rasmus Bengtsson blockerade till hörna. Safari hade även flera andra mindre lyckade pass och brytningar men att stå och titta när motståndarna anfaller är inte bra.

 

Markus Antonsson vill mycket men åstadkommer väldigt lite. När han är på väg att få ett friläge så snubblar han. När han ska passa driver han och när han ska behålla bollen slår han tvåmeterspassningar mot markerade spelare. Jag gillar Antonsson vilja men han är varken tillräckligt bra avslutare eller har tillräckligt bra spelintelligens för att starta i MFF mot bra motstånd.

 

Jag har en stark känsla av att ifall Carlos Strandbergs skador/bristningar vårdats och sköts bättre av det medicinska teamet hade MFF varit med och hotat om guldet. Nu får man räkna med att motståndarna däruppe tappar poäng samtidigt som man själva tar de 15 pinnar det är kvar att spela om. Bland annat en trea mot dt AIK som förhoppningsvis då redan vunnit allsvenskan.

 

 

 

 


About this entry