Episk allsvensk match

På pappret var IFK-Göteborg-Trelleborgs FF en säker etta men istället fick jag den sista kvarten jag såg uppleva:

 

Årets miss – Dennis Hümmet har totalt tomt mål från två meter men bredsidar bollen i ribbans underkant.

 

Årets skada – Tobias Hysén får förmodligen ett käkbrott av Jovanovis olyckliga men farliga spark.

 

Årets utvisning –  Frisparken efter Jovanovic utvisning innebär 2-2 och ger Blåvitt lite tröst i misären och tar samtidigt död på TFF:s allsvenska drömmar.

 

Årets  mest olyckligaste tränarduo – den ene som tagit en poäng senaste elva matcherna var nära en jätteskräll och ett allsvenskt halmstrå när Blåvitt kvitterar med 20 sekunder kvar – i matchminut 100! Den andre räddar en poäng men förlorar två givna plus sin mest rutinerade spelare för resten av säsongen. Vad nästan värre är – TFF borde avgjort matchen i första halvlek.

 

Årets bäst klädda fotbollskommentator – Patrik Westbergs propra, vackra, svarta ullkavaj som matchade glasögonen över stor ulltröja med pompös rullkrage som matchade den blondgråa kalufsen. Imponerad! Ett föredöme för andra TV-kommentatorer även internationellt.

 

Årets bästa tränarintervju – Hade Patrik Winquist varit en genomsnittlig allsvensk fotbollstränare hade han skrikit och anklagat alla och uttryckts allmänt illa. Nu pratade om att livet är så här ibland, han nämnde inte ens ordet orättvis utan lät som en österländsk vishetslärare. Fint! Låt honom fortsätta träna TFF så är ni snart tillbaka i allsvenskan igen.

 

Marco Johansson som gjorde många bra räddningar är så pass rädd för stolpen att han istället för att styra bollen utanför stolpen styr den i så den studsar in – mina tvivel om Marco som näste MFF-keeper ökar. Kanske säsongen 2020?


About this entry