Dekonstruktion av Real Madrid

Hur gick Madrid från CL-mästare till ett viljelöst ängagäng på fem månader? I en märklig El Clásico som kunde slutat både 9-1 och 2-2 blev det totalt utspelade i 80 minuter. Hela felet kan inte läggas på den förste tränare för Madrid som varit målvakt.

 

Julen Lopetegui har naturligtvis inte lyckats knyta samman trådarna men det är knappast hans fel att Madrid vägrat att skaffa nya unga, bra spelare. Jo, de har några lovande spelare runt 20 men det räcker ju inte när man offensivt ändå får förlita sig på Bales snabbhet, fasta situationer och den ursäkt för boxspelare som Karim Benzema varit i många år.

 

De egentliga felen med Madrid hösten 2018-19 är:

  1. Många spelare är gamla och mätta. Det syns när Sergi Ramos blir ifrånsprungen och Luka Modric slår alltför svåra passningar. Det stundar närmast total makeover på Santiago Bernabeau.

2. Jag förmodar att Ronaldo inte ersatts för att man väntar på Neymar. På samma sätt som man i flera säsonger fick nöja sig med en reservmålvakt som Kevlor Navas i väntan på De Gea som ju aldrig kom. Kanske gör man samma misstag med Neymar – allt verkar förutbestämt men ifall Madrid nu är ett sådant vrak, vill verkligen Neymar och hans 70-mannastab komma så här tidigt och vara med om att bli blöt om fötterna och mötas av buanden?  Jag tror Neymar gärna väntar till minst sommaren innan han nedstiger på Barajas och mottas med palmblad och oljor som Madrids nye frälsare.

 

Till dess kommer jag njuta oerhört av Real Madrids många bittra nederlag och förnedrande poängförluster.

 

Ps Neymar är en duktig fotbollsspelare men han kommer aldrig rädda Madrid – för det är han alltför mycket brasse, alltför intresserad av pengar och alltför mycket Neymar. Det var tydligt även i VM att hur individuellt fantastisk Neymar än är kommer han förmodligen aldrig bära lag, bara förstöra dem.


About this entry