Bojan bäddar för AIK

Fotbollsförbundet delar hemmaplan med AIk. Till seriens största och mest prestigefyllda match, ja den avgörande guldmatchen i allsvenskan utser man en av allsvenskans sämsta domare.

 

Bojan Pandzic var inte uppgiften mogen. Jag tror absolut han gjorde sitt allra bästa men det räckte inte för ett rättvist resultat. Bojan släppte flera märkliga händelser och gav som finalen på det hela bort helt oförklarlig frispark till AIK i underläge i 95:e minuten. Och sedan tvingar ned Malmömuren 11 meter bort – varför gör han det?

 

Att Seb Larsson slår en fantastisk frispark är en sak – varför han, en av landets mest erfarna spelare, springer fram till Malmöbänken och hånar motståndarna är lika oförklarligt som frisparken.  Han sprang inte in i den tekniska zonen som Rachidi men han drar dit alla spelarna. Larsson kan springa var som helst och den egna bänken eller Norra Stå hade väl varit det mest logiska. Inte framför MFF:s bänk. Själv tycker han det var OK och ångrar sig inte – ”fotboll är känslor”, förklarar han. Det vore faktiskt roligt i fall AIK förlorar guldet och motståndarna firar i Seb Larssons ansikte – han kommer ju att gilla det, eller hur? Bara slå ut med händerna och säga tt fotboll är känslor…

 

Att Larsson bara får en varning, en andra, och Uwe Rössler, den kränkte, hånade och provocerade, blir utvisad är lika fel det.

 

Det var MFF:s bästa match för året, de borde ha vunnit klart och det är tråkigt för svensk fotboll att rättvisa inte skipades Dessutom olyckligt att AIK tyvärr vinner guldet ( och Norrköping förlorar chansen) på grund av Bojans vansinniga frispark. Och plötsliga oförmåga att stega upp nio och inte elva meter.Kanske tänkte han att det borde vara straff men kunde aldrig blåsa någon….

 

 


About this entry