Ännu en tursam trepoängare

Norrköping hade 69 procent boll i första men skapade inte en enda målchans utan enbart tre slumpmässiga långskott. BP hade nästan ingen boll men skapade flera farliga målmöjligheter.

 

Detta förstärktes i andra. BP hade sju, åtta hundraprocentiga målchanser men lyckades aldrig träffa målet eller så fastnade bollen. Huvudsakligen beroende på att spelarna saknar självförtroende.

 

IFK hade en chans, ett skott i stolpen som blev till en vinnande snedspark som gick i mål tack vare en grovt felplacerad målvakt  – BP förlorar på orutin och egna snedsparkar och huvudlösa nick-liknande avslut.

 

Liksom mot Kalmar får IFK tre poäng från en bortamatch där man med tur borde ha haft högst en. Den här turen kommer slå tillbaka. Rimligtvis kommer det bli stolpe ut i resterande två matcher – om det nu existerar rättvisa i allsvenskan.

 

IFK Norrköping har gjort en fantastis säsong som tagit sig till europakval, och dessutom gjort det helt utan boxspelare. Dagens toppduo, Kalle Holmberg och Simon Skrabb var på Grimsta så nära allsvenska statister som man över huvud taget kan komma.  Nej, Jordan Larsson var inte bättre. Vill mycket, har mycket boll i sig men väljer fel alternativ varje gång han rör bollen. Troligtvis för att han helt saknar självförtroende. Jordan är inte den ende BP-spelare i IFK:s forwardstrio…..

 


About this entry