Fotbollssupporterns budord 1: Titta Påverka

Vi gör skillnad. Vad gäller Barça behövs det dock sällan mer än en kvart per match, på bortaplan.

 

I 79:e minuten leder fortfarande Rayo Vallecano med 2-1. Det är då jag börjar titta, efter att min kvinna som har Barçaappen påpekat att ”vi” ligger under. Jag hittar en skärm i huset och börjar titta hur Dembéle missar bollar, missar inlägg, han missar allting men mest missar Busquets som sänder en enkel passning till Dembelé upp på fjärde läktarraden.

 

Ser bedrövligt ut men eftersom jag vill tro att min goda karma kan ge det där lilla extra som behövs så fortsätter jag titta på matchen – och blir belönad. Dembelé må ha en usel vänstervrist men hans vänster underben är i god form för med det skruvar han in en boll längst ned vid stolproten. Är Barça nöjda? Självklart inte. Likt de flesta andra bortamatcher avgör Barça sista tio för att motståndarna sprungit och jagat boll de tidigare åttio. De startar löpningen utan boll en sekund för sent, de slår en passning till en lagkamrat som helst sluppit spring, tröttheten får dem att tänka några tiondelar långsammare och de blir ännu försiktigare, fegare långsammare så Barça får hål på dem. Genom att nöta, nöta, nöta.

 

Och i sista sekunden räddar som vanligt Ter Stegen alla poängen till Barça.

 

Det är en av fotbollssupporterns budord – att alltid titta, oavsett hur fan det än ser ut. Det är självklart OK att släppa en match som står 3-0 eller ( ja ok 4-0) eller är en meningslös försäsongsmatch. Det är OK att hellre gå på fest eller bröllop eller ägna barnen en kvart istället för att lägga den på en transportmatch i ligan men börjar man titta och tror sig kunna göra skillnad så bör man ta sitt ansvar, både som supporter och ännu ohyllad karmahanterare.

 


About this entry