En match Norrköping bara kan förlora

I fall vi utgår ifrån att den klass AIK visade i Östersund inte havererat på fyra dagar så vinner man mot Giffarna. Sundsvallslaget är 50 % sämre på bortaplan. Med de förutsättningarna kan Norrköping bara uppskjuta förlusten av guldet. Europaplatsen är klar, man går förstås för guld men det är ändå avlägset. Däremot är jag övertygad om att guldet inte delas ut idag. Inte för att AIK är så bra, eller Norrköping. Inte för att Giffarna är så dåliga utan för att den inställning och motivation som Örebro blottade i Malmö i torsdags var pinsam. Mot ett halvt malmöitisk reservlag spelade man bara av matchen, från avspark. Blev 4-0, kunde varit 7-0! Så även om Norrköping vinner är jag övertygad om att man hamnar än längre bort från guldet.

 

Det var en dag på jobbet då man bara behövde stämpla in och sedan jogga sig igenom 90 minuter. Varför man gjorde så vet jag inte men det brukar bero på att det finns en klyfta mellan tränare och spelare. Tränaren kan inte motivera spelarna och han är förmodligen på väg att fasas ut – eller så orkar han inte och lämnar självmant efter  säsongen.

 

På frågan av vad man tar med sig av en sådan miserabel match svarade han att man lär sig mycket av varje match. Och det var ju fint och diplomatiskt för vad man lärde sig av MFF-Örebro var att bortalaget inte var intresserade, över huvud taget. Och jag tror inte det var för att de laddade för Nya Parken.

 

 


About this entry