Fyller Kennedykvoten

Har funderat rätt mycket på varför Bajen värvat Darijan Bojanic från HIF. Förutom det självklara att Darijan i princip enbart gjort komplett galna klubbyten hela sin karriär. Öster var väl ganska OK. Blåvitt var en katastrof liksom HIF under Henke som till och med mobbade och förnedrade honom offentligt.

Slutsatsen är att Bajen letat efter en ny Kennedy – nån som kan hoppa in och jogga runt på mittfältet sista tio var femte match, är lätt överviktig, originellt tunnhårig, gärna tar alla frisparkar, kan passa bollen snyggt på mittplan så länge inte motståndarna pressar och av midjemåttet att döma gärna fångar en öl eller två i flykten.

Darijan passar perfekt men är dock osäker om han och hans agent förstått varför Bajen var så angelägna att signa honom? För hade de verkligen analyserat läget hade de uppmärksammat att det bästa sättet att totalstoppa talangutvecklingen, att få möjligheten att huttra längst ut på en bänk i 08-området för att sedan efter en säsong eller två i frysen gå till en mindre allsvensk klubb och därefter i raketfart ut i Europa är i en av de tre stora Stockholmsklubbarna.

Det finns tjogtals med stora talanger de senaste säsongerna som från övre Superettan eller botten i allsvenskan tack vare giriga agenter inte signat där man får speltid och utvecklas utan där lönen och agentbonusen är som högst. I Hammarby kommer Darijans stora talang växa lika mycket som Kennedys huvudhår.

Det är lite roligt i sig – att unga, kändiskåta fotbollsspelare inte fattar att en lantislirare aldrig överlever i Stockholm med mindre av att han redan varit ute i Europa i många år. Det ska bli spännande att följa Darijans utveckling 2019 och hur han excellerar i just de moment som Stefan Billborn värdesätter högst så som defensiv arbetskapacitet, löpande utan boll, onetouch-fotboll och duellvinnande närkampskvalité.

Hade det inte varit för ”Kennedyspåret” hade jag varit helt säker på att Billborn var på väg bort från Bajen, ut i Europa, och skulle sättas som tränare av någon av bröderna Ohlsson.


About this entry