Fuskande, cyniska brassar och ”sudden”

De måste ha varit inspirerade av nye presidenten Jair Bolsonaro och hans klimatpolicy – de brassar som i Paris Saint Germains tröjor förstörde gårdagens fotbollsfest i Champions League.

Thiago Silva betedde sig som den där regnskogen av Frankrikes storlek som Bolsonaro ska hugga ned efter årsskiftet. Han tog i går på allvar upp kampen med lagkamraten och vännen Neymar som världens mest filmande spelare: mittbacken verkar byggd av glas och lade sig ned vid fem eller sex tillfällen på ett manér som måste fått ansvariga att gripa efter hjärtstartaren. Riktigt varför han kollapsar är svårt att säga. Den enda gången jag verkligen såg vad som orsakade att han tillsynes livlösa tillstånd var när han rensade nere vid hörnflaggan, landade med att bakhuvudet lätt slog mot gräset och blev liggande avsvimmad 10 sekunder innan insåg att han låg utanför och inte kunde rulla in. Så plötsligt återuppstod han, sprang in, försvarare under 15-20 sekunder för att i samma ögonblick bollen var död åny sjunka ihop.

Och för att riktigt se till att det filmades bort ytterligare några minuter i slutskedet byttes Dani Alves in.

Det är inte svårt att önska PSG all olycka, trots att de också kan spela så fantastiskt fin fotboll. Finns mycket som får mitt fotbollshjärta att smärta till:

Verattis riktigt, riktigt fula närkampstaktik.
Neymar filmningar
Thiago Silvas filmningar
Dani Alves filmningar
Alla andra falska fuskande PSG-spelare (utom MBappé)
De öppet rasistiska supportrarna
Ägarstrukturen med en massa okända arabiska pengar.

Så Klopp hade delvis rätt när han är lite grinig men att låta ilskan och frustrationen gå ut över domarna och media känns så fruktansvärt fel. När han kräver att journalisten/Viasat-intervjuaren talar klarspråk och sedan inte själv gör det känns konstigt. Och norrmannen blev så rädd att han glömde hålla fram mikrofonen när det äntligen sas något i Viasat som inte var klyschor.

Tack till Viasatstudion som åtminstone försökte rota i det egentliga problemet. Nej tack till Radiosporten som nu på morgonen tyckte att det var fantastisk fotboll och inte med ett ord nämnde det som förstörde matchen. Varför måste Radiosporten vara så naiva och helt undvika att ta sitt journalistiska ansvar som del av ett public service företag?

Så – det krävs förändringar lite överallt. Radiosporten måste försöka arbeta som journalister, fotbollen måste införa effektiv speltid och Brasilien måste bojkottas. Det är inte enbart fotbollens framtid som står på spel utan en helt annan, större klotrund tingest.
Gär luften ur DEN bollen så är matchen slut, i sudden death.


About this entry